"Aldaris" par 10 tūkstošiem latu labiekārtos Rīgu ar piknika vietām

Alus darītava Aldaris labiekārtos Rīgas aktīvās atpūtas vietas ar piknika galdiem un soliņiem, jo, kā rāda Aldara veiktā aptauja par piknika paradumiem, pikniks ir ļoti iecienīts brīvā laika pavadīšanas veids ģimenes un draugu lokā. Sākotnējās investīcijas ir 10 000 lati, un pirmās vietas, kur tiks izvietoti piknika galdi, būs Lucavsala, Bābelītes ezers un Velnezers.

"Apsekojot vairākas Rīgas aktīvās atpūtas zonas, secinājām, ka trūkst vietu, kur ģimenēm vai draugu kompānijām pasēdēt un uzrīkot pikniku. Daudzās vietās piknika galdiņi ir novecojuši un tos nepieciešams demontēt. Tādēļ, tuvojoties gada siltākajiem mēnešiem, kad cilvēki arvien vairāk laika vēlas pavadīt pie dabas, mēs vairākās Rīgas populārākajās atpūtas vietās esam izvietojuši ērtus piknika galdus un solus," saka Aldara komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

Alus darītavas Aldaris veiktajā aptaujā par piknika paradumiem Latvijā secināts, ka Latvijas iedzīvotāji gada siltajos mēnešos labprāt rīko un piedalās piknikos, proti, 66% aptaujāto norāda, ka pikniku rīko vai tajā piedalās vismaz reizi mēnesī, bet 30% atzinuši, ka to dara pat vairākas reizes mēnesī.

Sākotnēji Aldaris labiekārtos četras piknika vietas Lucavsalā un pie Bābelītes, bet divas vietas tiks sakārtotas pie Velnezera. Pakāpeniski ir plānots šādus galdus ar soliem uzstādīt arī citās oficiālajās Rīgas aktīvās atpūtas zonās.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais