Piejūras dabas parkā notiks "Tīrības dienu" talka

28.novembrī Rīgā Piejūras dabas parka teritorijā Daugavgrīvas un Vakarbuļļu dabas liegumos notiks akcijas "Tīrības dienas" ietvaros organizētā talka, kuras laikā uzņēmumu un organizāciju pārstāvji vienosies kopīgā darbā, sakopjot Latviju.

Talka sāksies sestdien, plkst.10 un tajā piedalīsies aktīvākie darbinieki no uzņēmumiem, kas atsaukušies aicinājumam būt sociāli aktīviem un palīdzēt par godu Latvijas proklamēšanas gadadienas mēnesim sakopt mūsu valsti. Dalībnieku skaitā - biedrība "Pirmie", uzņēmums "Dāvanu serviss" un citi. Pēc darba paveikšanas talkas dalībnieki pulcēsies ap ugunskuru, lai ceptu desas un pārrunātu paveikto.

Akcijas "Tīrības dienas" mērķis ir mudināt iedzīvotājus ar lielāku atbildību izturēties pret savu valsti, uzturēt to tīru un sakoptu, kā arī ar neiecietību izturēties pret tās piemēslotājiem. Tāpat akcijā iesaistīties aicināti uzņēmumi, simboliski kopīgiem spēkiem iztīrot Latviju no krīzes putekļiem. Paralēli talku organizēšanai, iedzīvotāji ir aicināti iesaistīties netīro, piemēsloto vietu apzināšanā, par tām informējot plašāku sabiedrību, tādējādi liekot noteikto teritoriju apsaimniekotājiem būt aktīvākiem kārtības uzturēšanā.

Atbalstu akcijas organizēšanai izteikusi arī Rīgas dome. "Mūsdienu civilizācijas viens no lielākajiem "netikumiem" ir tās radītais piesārņojums. Ne tikai globālā mērogā, bet arī mūsu ikdienā, katra tuvākajā apkārtnē. Diemžēl jāatzīst, ka tāpat kā Rīga nekad nebūs gatava, tā nekad nebūs pilnīgi tīra. Galvaspilsētas pašvaldības uzdevums ir gādāt par tīrību un kārtību katru dienu, taču ar to šodien ir par maz. Tāpēc Rīgas dome ir priecīga par iespēju atbalstīt katru iniciatīvu, kas mudina cilvēkus vērīgāk paskatīties sev apkārt un pielikt roku pie apkārtējās vides sakārtošanas. Vēlu veiksmi Tīrības dienu organizatoriem un projekta dalībniekiem. Pilsēta ir gandarīta par katrām palīdzīgām rokām, kas nāk talkā apkārtējās vides sakopšanā," norāda Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Ar Piejūras dabas parkā notiekošo vides sakopšanu akcija "Tīrības dienas" vēl nebeidzas, jo ir vēl pietiekoši daudz vietas, kuru sakopšanā nepieciešamas darbīgas rokas, tādēļ uzņēmumiem, kuri vēlas līdzdarboties, sniedzot savu ieguldījumu, organizējoties talkām, joprojām ir iespēja pieteikties, sazinoties ar Tīrības dienu biroju: akcija@tiribasdienas.lv.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais