Doma laukumā notiks viduslaiku Maija Grāfa svētki

18. maijā Doma laukumā šajos Vecrīgā atkal atdzims viduslaiku pasaka ar amatnieku tirdziņu, bruņinieku turnīriem, košiem vēsturiskiem un stilizētiem tērpiem, karnevālu, lielisku koncertprogrammu un citām jautrām atrakcijām bērniem un pieaugušajiem.

Doma laukumā viesus sagaidīs: karnevāls, bruņinieki, daiļās dāmas, atrakcijas lielajiem un maziem, koncerts un viduslaiku diskotēka.

Festivāla atklāšanas ceremoniju vadīs burvīga Irina Baronska. Viesus sagaida milzums jauku pārsteigumu un iespaidu. Bet turnīru uzvarētājam - Maija Grāfam un viņa izraudzītai Maija Grāfienei par godu tiks sarīkots svētku koncerts.

Kopš 14.gadsimta Maija Grāfa svētkus pirmajās maija dienās sāka svinēt arī Rīgā. Svinēšana sākās ar cīņu spēlēm un bruņinieku cīņām, kuru uzvarētājs saņēma Maija Grāfa titulu, bet viņa izredzēta sirds dāma kļuva par Maija Grāfieni. Būdams viens no iecienītākiem rīdzenieku svētkiem, šis festivāls ar laiku zaudēja savu kareivīgo noskaņojumi un pārtapa par pavasara prieku un izklaižu simbolu.

Sākot ar 2001.gadu svētki tika atjaunoti un Maija Grāfa tradīcija pavēra jaunu lappusi pilsētas vēsturē, kurā jau ir ierakstīti vairāki plaši pazīstami cilvēki, vēsturiskās rekonstrukcijas grupas un folkloristi, kuri piedalās svētku svinēšanā.

Taču šogad pirmo reizi Maija grāfa titulu varēs iegūt jebkurš apmeklētājs, kā arī tiks izvēlēts mazais Maija Grāfs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais