Ušakovs "Twitter" pieminēts deviņas reizes vairāk nekā konkurente Ēlerte

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) mikroblogu vietnē "Twitter" kopš 23.aprīļa ir pieminēts deviņas reizes vairāk nekā viņa viena no sīvākajām oponentēm uz mēra amatu Sarmīte Ēlerte (V).

Saskaņā ar uzņēmuma "Metrigen" radītā rīka "Politweet" apkopoto informāciju Ušakovs mikroblogu vietnē kopš 23.aprīļa ir pieminēts 1651 reizi, bet Ēlerte - 181 reizi. Pēdējās dienās gan Ušakovs, gan Ēlerte ir pieminēti saistībā ar LNT raidījumā "900 sekundes" notikušo priekšvēlēšanu dueli. Ušakovs pieminēts arī Ventspils mēra Aivara Lemberga "Twitter" kontā, kur Rīgas mērs tiek sveikts ar pārliecinošo uzvaru ar "tumšajiem spēkiem". Tāpat viņš pieminēts dažādos ironiskos ierakstos, piemēram, par ātrā kredīta ņemšanu, lai uzturētu Rīgas pašvaldības budžetu. Lembergs veltījis arī ierakstu Ēlertei, paužot neizpratni, kā Ēlerte var pretendēt uz mēra krēslu, ja nesaprot pašvaldību darbu.

Tāpat arī Ušakovam ir krietni ievērojamāks sekotāju skaits - ja Ēlertei tie ir tikai 5497, Ušakovam seko vairāk nekā 25 264 profilu. Kopš 23.aprīļa, kad darbu sāka šis rīks, Ušakovam sekotāju skaits palielinājies par 751, kamēr Ēlertei - par 114.

Arī pats Ušakovs tviterī ir aktīvāks par savu konkurenti Ēlerti - ja kopš 23.aprīļa Ušakovs ir tvītojis 165 reizes, Ēlerte šo iespēju izmantojusi 13 reizes. Kopumā Ušakovs kopš konta atvēršanas mikroblogu vietnē ir izdarījis 4296 ierakstus, kamēr Ēlerte - 208 ierakstus. Ušakovs arī pats seko vairāk kontiem nekā konkurente - 509 profiliem, kamēr "Vienotības" mēra amata kandidāte - 33.

Jau ziņots, ka no 8.maija vietnē "Politweet" ikviens interesents var vienuviet sekot piecu uz Rīgas domi kandidējošo partiju aktivitātei mikroblogošanas vietnē "Twitter.com". "Politweet.lv" ērtā, pārskatāmā veidā, atjaunojot datus reizi diennaktī, rāda piecu politisko partiju "Twitter" sekotāju skaita, ierakstu daudzuma un pieminējumu skaita dinamiku.

Unikālo interneta rīku radījis uzņēmums "Metrigen" sadarbībā ar ziņu aģentūru LETA.

Dati, kuri redzami "Politweet.lv", ievākti kopš šā gada 23.aprīļa, kad publicēti partiju saraksti kandidēšanai uz Rīgas domes vēlēšanām. "Politweet.lv" atspoguļo piecu uz Rīgas domi kandidējošu politisko partiju - "Saskaņas centrs", "Vienotība", Reformu partija, Nacionālā apvienība un Zaļā partija - "Twitter" kontu aktivitāti, kā arī šo piecu partiju pārstāvju - 99 deputātu kandidātu - aktivitātes datus.

Latvijā

Neskatoties uz sankcijām, Krievija turpina veiksmīgi papildināt budžetu ar dolāriem, kas iegūti no naftas pārdošanas. Viens no paņēmieniem, kas to ļauj izdarīt, ir ēnu flote, ko cita starpā vada arī Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins, raksta "The Insider".