KNAB nekonstatē interešu konfliktu mikroautobusu lietā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis interešu konfliktu saistībā ar uzņēmuma "Rīgas satiksme" izsludināto mikroautobusu pārvadājumu konkursa rezultātiem.

Šajā konkursā uzvarēja ar "Rīgas satiksmei" daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas "Rīgas karte" valdes locekli, partijas "Gods kalpot Rīgai" biedru Aleksandru Brandavu savulaik saistītā pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme".

KNAB konstatēja, ka Brandavs kā SIA "Rīgas karte" valdes loceklis, pildot valsts amatpersonas pienākumus, nav izdevis administratīvos aktus, veicis uzraudzības funkcijas, slēdzis līgumus vai veicis citas darbības attiecībā uz konkursā iesaistītajām komercsabiedrībām, aģentūrai LETA apstiprināja KNAB pārstāve Inta Šaboha.

Vienlaikus secināts, ka Brandavs nav bijis konkursa komisijas loceklis "Rīgas satiksmes" publiskajam iepirkumam par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, kā arī nav izstrādājis minētā konkursa nolikumu un specifikāciju.

Tāpat konstatēts, ka Brandavs nav iekļauts "Rīgas satiksmes" valsts amatpersonu sarakstā, līdz ar to nav uzskatāms par valsts amatpersonu un viņa darbības nav vērtējamas likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" izpratnē.

KNAB pārbaudi sāka janvārī. "Rīgas satiksmes" iepirkuma konkursā par pārvadājumiem mikroautobusu maršrutos pērn īsi pirms Ziemassvētkiem uzvarējušās pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" dalībnieki ir SIA "B-Bus" un tai pilnībā piederošās SIA "Sabiedriskais autobuss" un SIA "Vidlatauto", kā arī "B-Bus" vadītājam Vitālijam Komaram pilnībā piederošā SIA "FPK", liecina "Firmas.lv" dati.

25 miljonus latu vērtais līgums par paaugstināta servisa pārvadājumu nodrošināšanu Rīgas pilsētas mikroautobusu maršrutos ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme" noslēgts 4.janvārī uz pieciem gadiem. Rīgas dome uzsver, ka uzņēmumam pašvaldības dotācijas netiks paredzētas.

Uzvarējusī pilnsabiedrība savulaik saistīta ar "Rīgas satiksmei" daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas "Rīgas karte" valdes locekli, partijas "Gods kalpot Rīgai" biedru, "Rīgas satiksmes" Elektronisko norēķinu un projektu daļas vadītāju Aleksandru Brandavu.

Kopumā konkursa uzvarētājam būs jānodrošina pakalpojuma sniegšana Rīgas pilsētas maršrutu tīkla daļā, ko kopumā veido 35 maršruti Rīgas pilsētā ar atšķirīgu kursēšanas intervālu atkarībā no noslogojuma. Patlaban par pārvadājumiem mikroautobusos noslēgti pagaidu līgumi.

Pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme" jau iegādājusies 180 jaunus mikroautobusus, lai nodrošinātu paaugstināta servisa pakalpojumus rīdziniekiem.

Latvijā

Zemgales rajona tiesa Tukumā šodien plkst.10.30 sāks skatīt civillietu, kurā bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars vērsies tiesā pret informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "SOAAR" vadītāju Renāru Kadžuli par apmelošanu, skaidro tiesa.

Svarīgākais