Par 238 714 latiem atjaunos apgaismojumu Esplanādē

Esplanādes parkā šovasar tiks veikts apgaismojuma kapitālais remonts, kas pašvaldības aģentūrai "Rīgas gaisma" izmaksās 238 714 latus, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētais paziņojums, iepirkuma konkursā no četriem pieteikumiem kā lētākais izvēlēts Mārupes novadā reģistrētās SIA "EDS" piedāvājums.

Esplanādes parkā esošos apgaismes balstus, kabeļus un gaismas ķermeņus paredzēts demontēt un to vietā uzstādīt jaunus, pēc vēsturiskā parauga izgatavotus parka tipa balstus ar mūsdienīgiem, energoefektīviem LED tehnoloģiju parka tipa gaismas ķermeņiem. Apgaismojuma rekonstrukcija uzņēmumam būs jāpabeidz trīs mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Rekonstrukcija nepieciešama, lai novērstu draudus parka apmeklētāju veselībai un drošībai, jo jau 2008.gadā, veicot vairāk nekā 50 gadus veco apgaismojuma balstu un konstrukciju tehnisko ekspertīzi, konstatēts, ka to nolietojums ir 80 līdz 100% robežās un turpmākā gaismas ķermeņu ekspluatācija ir bīstama, uzsver "Rīgas gaisma".

Par to, ka Esplanādes apgaismojuma tīkliem nepieciešama rekonstrukcija, "Rīgas gaisma" norādīja jau 2011.gada septembrī. Apgaismojuma tīkli un iekārtas ir kritiskā stāvoklī un apdraud gājēju drošību, īpaši 12 desmit metrus augsti balsti un 36 trīsragu stiprinājumi laukumā starp Oskara Kalpaka bulvāri un Rīgas Kristus piedzimšanas pareizticīgo katedrāli.

Svarīgākais