Piešķirs 120 000 latu skeitparka būvniecībai Daugavas labā krasta promenādē

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē šodien nolemts no Pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem paredzēt 120 000 latu skeitparka izbūvei Daugavas labā krasta promenādē.

Kā ziņots, skeitparku plānots veidot no betona - atšķirībā no koka konstrukciju un finiera skeitparkiem tas ir izturīgāks, tā segums ir vairāk piemērots skeitparka sporta veidiem, tam ir zemākas uzturēšanas izmaksas, kā arī lielāka izturība pret vandalismu, norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta speciālisti.

Projekta autori norāda, ka pašlaik Daugavas labā krasta promenādes posmā starp Dzelzceļa tiltu un Salu tiltu norisinās teritorijas rekonstrukcija, kas paredz izveidot pieeju Daugavai, izbūvēt veloceliņu, labiekārtot un apzaļumot apkārtni, taču projektā netiek veikta perspektīvā attīstībā plānotā skeitparka izbūve, kas, sākot no Puškina ielas, būtu uzskatāms par augstvērtīgu papildu objektu aktīvās atpūtas cienītājiem.

Skeitparks palielinātu gan kopējo teritorijas apmeklētību, gan papildinātu aktīvās atpūtas iespējas pilsētas centrā, kur tās patlaban ir stipri ierobežotas.

Šobrīd Rīgā skeitparki ir izbūvēti no centra attālās apkaimēs - tuvākie parki ir Grīziņkalnā, Āgenskalnā, Uzvaras parkā, Ziedoņdārzā, taču skeitparkos pārstāvētie sporta veidi - skeitbords, skrituļslidošana, BMX un citi - ar katru gadu gūst arvien lielāku popularitāti, norāda departamenta speciālisti.

Kā ziņots, Rīgā sākts Spīķeru kvartāla revitalizācijas projekts, kura gaitā Rīga iegūs mākslas un kultūras organizācijām pievilcīgu teritoriju, kā arī iedzīvotājiem un tūristiem publiski pieejamu kultūras, izglītības un atpūtas telpu. Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta kopējās izmaksas sasniegušas jau 5 295 186 latus.

Svarīgākais