Rīgā apkure atslēgta 79,2% namu

Līdz šodienai Rīgā apkure atslēgta 5894 Rīgas namiem, kas ir 79,2% no kopējā namu skaita, kas izmanto centralizēto siltumapgādi Rīgā.

Ēkas no apkures tiek atslēgtas pēc īpašnieku iniciatīvas, informējot par savu vēlmi namīpašnieku vai nama apsaimniekotāju, kas savukārt informē AS "Rīgas siltums" par namu atslēgšanu no apkures.

Uzņēmums aicina māju īpašniekus un apsaimniekotājus plašāk un aktīvāk izmantot automatizēto individuālo siltummezglu iespējas, kas ir izbūvēti teju 100% namu pagrabos.

Izmantojot individuālos automatizētos siltummezglus, iespējams ieregulēt ēkas iekštelpām vēlamos temperatūras režīmus, karstā ūdens temperatūru, iestatīt stundu, dienas un nakts grafikus, tādējādi arī vēsās pavasara un vasaras dienās, atbilstoši ieregulētam režīmam, apkure pieslēdzas, bet pie āra gaisa temperatūras paaugstināšanās automātiski atslēdzas, nodrošinot vēlamo komforta līmeni. Taču pats svarīgākais, pareizi iestatot vēlamās temperatūras pie noteiktām āra gaisa temperatūrām, iedzīvotāji ietaupa līdzekļus par siltumu.

Svarīgākais