Šomēnes krāsos Vanšu tilta margas

SIA "Rīgas tilti" pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta uzdevuma jau tuvākajā laikā attīrīs un nokrāsos Vanšu tilta margas upes lejteces pusē.

Transporta būvju uzturēšanas un būvniecības pārvaldes priekšnieks Tālivaldis Vectirāns šodien Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē norādīja, ka darbi tiks veikti par ielu un tiltu uzturēšanas līdzekļiem.

Lai attīrītu no rūsas un nokrāsotu Vanšu tilta margas vienā tilta pusē, nepieciešami 49 793 lati, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina Satiksmes departamenta aprēķini. Domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šos tēriņus šodien akceptēja.

Margas tiks krāsotas tikai vienā - upes lejteces - pusē, kurā iezīmēts gājēju un velosipēdu celiņš un kas ved uz tilta malā topošo atpūtas vietu.

Vectirāns skaidroja, ka šajā pusē margas ir apsūbējušas un bojātas vairāk nekā otrā tilta pusē, jo upes lejtecē konstrukcijas vairāk bojā sāļi, kurus valdošie vēji nes no jūras.

Vanšu tilta margas pēdējo reizi krāsotas 1994.gadā.

Tīrīšanas un krāsošanas darbu tāme sagatavota, pamatojoties uz Rīgas domes priekšsēdētāja norādījumiem, kas tika saņemti pēc veloceliņa "Centrs-Imanta" apsekošanas šā gada 22.aprīlī. Apsekošanas gaitā domes vadība novērojusi, ka tilta margas ir aprūsējušas un iepriekšējais krāsojums no tām jau sen ir nolupis.

Plānotais darbu izpildes termiņš būs šā gada 1.jūnijs, kas gan var mainīties darbu veikšanai nepiemērotu laika apstākļu dēļ. Vanšu tilta margas tiks krāsotas pelēcīgi sudrabotā, cinkotā krāsā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.