Ar tradicionālo Tvīda braucienu noslēgsies Rīgas velonedēļa

Noslēdzot trešo Rīgas velonedēļu, galvaspilsētā norisināsies tradicionālais Tvīda brauciens - veclaiku velosipēdu un retro tērpu parāde.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas velonedēļas projekta vadītāja Linda Malvesa, dalībai braucienā ir svarīgi divi elementi - velosipēds un 20.-30.gadu retro stila tērps no tvīda, savukārt par pārējo atmosfēru parūpēsies organizatori.

Pirms Tvīda brauciena starta plkst.14 būs pulcēšanās un reģistrēšanās Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, kur divu stundu garumā norisināsies ar velo kultūru saistītas aktivitātes: velodarbnīca, tvīda matu frizūru paraugdemonstrējumi, spēles kungiem, dāmām un bērniem, kā arī džezs, svings un "lindy hop" dejas rokenrola deju kluba "Swing Dance" izpildījumā.

Tvīda brauciens šogad sāksies plkst.16 no Esplanādes. Brauciena maršruts vedīs cauri Klusajam centram līdz Dziesmusvētku parkam, tad cauri Ausekļa ielai uz Kronvalda parku, bet pēcāk uz Doma laukumu un pāri Akmens tiltam, lai pa Pārdaugavas ieliņām nonāktu Kalnciema ielas kvartālā, kur gaidāma gan Tvīda karaļpāra kronēšana, gan balle retro ritmos ar ansambli "Manta" un "Jakob Noiman Festival Band".

Par satiksmes drošību brauciena laikā rūpēsies Valsts un Pašvaldības policija.

Tvīda braucienu rīko Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un "Ērenpreiss" velosipēdu darbnīca sadarbības ar biedrību "Rīgas Velo nedēļa" un Rīgas Domes Satiksmes departamentu.

Tradīcija rīkot Tvīda braucienu jeb "Tweed Run" sākusies 2009.gadā Londonā.

Svarīgākais