RSU rektors par darbu universitātē pērn saņēmis vairāk nekā 64 000 latu

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors Jānis Gardovskis par savu pērnā gada darbu universitātē atalgojumā saņēmis 64 369 latus, liecina Gardovska Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2012.gadu.

Deklarācijā minētā informācija liecina, ka Gardovskis RSU pildījis ne tikai rektora pienākumus, bet arī ir profesors, pētnieks-projekta vadītājs, katedras vadītājs un senāta loceklis. Saņemtā alga pērn gan ir nedaudz mazāka par 2011.gadu, kad viņš saņēma 67 377 latus.

Savukārt par ārsta un klīnikas vadītāja darbu, ko Gardovskis veic Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, algā viņš saņēmis 15 345 latus.

Tikmēr no Latvijas Ārstu biedrības honorārā viņš saņēmis 180 latus, bet no Anglijā reģistrēta uzņēmuma "Pharm Olam International" par vadošā pētnieka darbu honorārs bijis 58 854 eiro (aptuveni 41 198 lati). Citos ienākumos RSU rektors saņēmis 384 latus.

Kopējie Gardovska ienākumi ir 121 477 lati. Pie veicamajiem amatiem Gardovskis norādījis, ka Veselības ministrijā ir Stratēģiskās padomes loceklis un galvenais speciālists, kā arī to, ka ir pētnieks "PSI CRO AG" un vadošais pētnieks "Merck Sharp Dohme Corp".

Atbilstoši deklarācijai Gardovskim nav parādsaistību un paša izsniegtu aizdevumu, kas lielāki par 20 noteiktajām minimālajām mēnešalgām. Taču RSU rektors veicis vairākus darījumus, kas pārsniedz šo summu.

2012.gadā veikto darījumu summa ir 48 535 lati. Tā, piemēram, viņš veicis iemaksu dzīvības apdrošināšanas fondā 11 000 latu apmērā un iemaksu pensiju fondā šādas pašas summas apmērā, kā arī kredīta atmaksu 25 587 eiro apmērā (aptuveni 17 911 lati).

Gardovska bezskaidras naudas uzkrājumi dažādās bankās vairākās valūtās ir 74 624 lati. Savukārt pensiju fonda uzkrājums vairākās valūtās ir 49 866 lati, bet dzīvības apdrošināšanas - 82 417 lati.

Jau ziņots, ka pērn novembrī Gardovskis atkārtoti tika ievēlēts par RSU rektoru. Gardovskis rektora amatā ir kopš 2008.gada. Viņš ir RSU mācībspēku sastāvā no 1981.gada, kad sāka darbu Rīgas Medicīnas institūtā kā asistents.

Gardovskis ir "Latvijas Ķirurģijas Žurnāla" zinātniskais redaktors. Profesors ir plaši pazīstams ķirurgs un zinātnieks - daudzu jaunu ķirurģijas metožu ieviesējs Latvijā un dažādu, tostarp starptautisku, zinātnisku projektu vadītājs.

Kopš 1995.gada Gardovskis ir Rīgas Stradiņa universitātes profesors un ķirurģijas katedras vadītājs, kā arī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģijas klīnikas vadītājs.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais