Mežaparka Lielajā estrādē izklāts lielākais Latvijas karogs

© F64

Šodien Mežaparka Lielajā estrādē tika izklāts pasaulē lielākais sašūtais Latvijas karogs, kura izmērs būs vairāk nekā 1050 kvadrātmetri.

Lielākais Latvijas karogs ir 22,5 metrus plats un 45 metrus garš. Karoga izgatavošanai  izmantoti vairāk nekā 800 metri poliestera auduma, kura kopējais svars ir aptuveni 83 kilogrami. Latvijas valsts galvenais simbols patlaban top uzņēmuma "Latvijas tekstils" ražotnē.

Lielais karogs ir kā uzņēmuma simboliska dāvana savai valstij 95 gadu jubilejā. Šāda doma realizēta arī tādēļ, ka tieši uzņēmums "Latvijas tekstils" ir viens no lielākajiem Latvijas karogu un karoga suvenīru ražotājiem valstī.

Svinīgajai lielā karoga izklāšanas dienai ir dots simbolisks nosaukums "1.Lielā karoga diena", tā apliecinot, ka ideja par lielāko sašūto Latvijas karogu pasaulē tiks turpināta ar vēl izmēros iespaidīgāka Latvijas karoga izgatavošanu.

Līdz šim lielākais zināmais Latvijas karogs, kas ir izmērā 6 reiz 12 metri, tiek izmantots militāro parāžu laikā, kad tas ir redzams zem helikoptera, kas parādes laikā lido gar 11.novembra krastmalu.

Latvijā

Atzīmējot 70. dzimšanas dienu, Latvijas Televīzijā (LTV) gaidāma īpaša programma - dokumentāli un izzinoši raidījumi, kuros piedalīsies žurnālisti, raidījumu vadītāji un aizkadra personības, liecina informācija LTV mājaslapā.