Lucavsalā atklās aktīvās atpūtas parku

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz sportiski aktīvu pasākumu, kas notiks jaunatklātajā Lucavsalas atpūtas zonā, kur paredzētas ģimeņu stafetes, aktivitātes bērniem, minigolfs, veikborda un kaitborda sacensības, velotriāls jauniešiem un nūjošana senioriem.

Pasākums „Atklājam Lucavsalu” risināsies no plkst. 13.00 līdz 18.00, un tas iecerēts kā aktīvās atpūtas pikniks, kura laikā būs iespēja iepazīt jaunizveidoto aktīvās atpūtas zonu, vienlaikus iesaistoties dažādās aktivitātēs. Turklāt pavāri pasākuma apmeklētājiem demonstrēs veselīgas maltītes pagatavošanas pamatprincipus brīvā dabā un dos nobaudīt pavasara zupu, bet bārmeņi pagatavos vitamīniem bagātus pavasara kokteiļus.

Bērni varēs iziet sportisku stafešu joslu gan individuāli, gan kopā ar ģimeni. Mazuļiem būs iespēja aktīvi darboties arī piepūšamajās atrakcijās un radošajās darbnīcās.

Savukārt seniori aicināti mācīties nūjošanas prasmes un piedalīties nelielā pārgājienā, kā arī tikties ar tautā populāro veselības un optimisma mācības tautskolotāju Inesi Ziņģīti un apgūt ikdienas vingrojumu kompleksu veselības uzlabošanai.

Pasākuma laikā darbosies arī „Sporta laboratorijas”, kurās ārsti ikvienu interesentu konsultēs par veselīgu dzīvesveidu, mērīs pulsu, asinsspiedienu, bet sporta treneri pastāstīs par katram piemērotām fiziskajām aktivitātēm un veiks fizisko spēju eksprestestus.

Ūdens prieku cienītāji profesionāļu uzraudzībā no plkst. 14.00 Lucavsalas pludmales zonā ar savu jūras kajaku varēs piedalīties tautas airēšanas sacensībās. Visu dienu paredzēti arī izpriecas braucieni ar kanoe laivām. Apmeklētājiem būs iespēja vērot gan velotriāla paraugdemonstrējumus, gan pamēģināt jaunās velosipēdu kolekcijas.

Pasākumā uzstāsies bērnu vokālā grupa „Miljons”, Nils Īle ar audzēkņiem ar afrikāņu bungu priekšnesumu, bet ar dejām skatītājus priecēs VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs „Sendancis”. Apmeklētāji arī paši varēs iesaistīties kultūras programmā un apgūt līnijdeju pamatelementus.

Svarīgākais