Maijā rīdzinieki varēs nodot bioloģiskos atkritumus speciālos savākšanas punktos

Ņemot vērā iedzīvotāju lielo atsaucību un izrādīto interesi, Rīgas pašvaldība nākamajās divās nedēļas nogalēs organizēs bioloģisko atkritumu savākšanu speciāli izveidotās vietās, informē Rīgas domē.

Līdzīgi kritušo lapu un citu bioloģisko atkritumu savākšanas punkti darbojās pagājušajā rudenī.

Uzklausot iedzīvotājus un sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv pilsētas apkaimju privātmāju īpašnieku intereses, Rīgas pašvaldība noteikusi vietas vairākās apkaimēs, kur nedēļas nogalēs privātpersonas varēs nodot savāktos bioloģiskos atkritumus, tostarp pērnās lapas.

Bioloģiskos atkritumus 4. un 11.maijā varēs nodot Pildas ielas un Dārzciema ielas krustojumā no plkst.12.30 līdz 13.30, Taisnās ielas un Jāņogu ielas krustojumā - no plkst.14 līdz 15, Siguldas prospektā 12, autostāvvietā, - no plkst.10 līdz 11, Gdaņskas ielā 6, krustojumā ar Stokholmas ielu pie lielās priedes, - no plkst.11 līdz 12, kā arī Mākoņu ielas un Berģu ielas krustojumā no plkst.12 līdz 13

Savukārt svētdienās, 5. un 12.maijā, bioloģiskos atkritumus Kantora ielas, Codes ielas un Amulas ielas krustojumā varēs nodot no plkst.13 līdz 14, Dzērbenes ielā 14 - no plkst.10 līdz 11, Āraišu ielas un Bajāru ielas krustojumā - no plkst.11 līdz 12.

Tāpat kā pagājušajā rudenī, savāktie atkritumi par pašvaldības līdzekļiem tiks nogādāti uz biomasas pārstrādes vietu Getliņu izgāztuvē. Lapu iekraušanu atkritumu izvedēja transporta līdzeklī iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem. Lapām nedrīkst būt citu sadzīves atkritumu piemaisījumu.

Kā ziņots, pagājušā gada novembrī nepilna mēneša laikā no savākšanas punktiem tika izvests vairāk nekā 100 tonnu kritušo lapu jeb apmēram 3250 atkritumu konteineru. Atkritumu savācēji apstiprina, ka rīdzinieku atsaucība bijusi ļoti liela un no visām savākšanas vietām automašīna aizbraukusi, pieblīvēta ar kritušajām lapām.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais