No 1.maija Rīgā kursēs Retro tramvajs

© f64

No 1.maija līdz 29.septembrim katru sestdienu, svētdienu un arī svētku dienās Rīgas ielās kursēs Retro tramvajs.

 Arī šī gada vasarā Rīgas satiksme ikvienam galvaspilsētas iedzīvotājam un tās viesiem piedāvās iespēju izbaudīt braucienus ar tramvaja vagoniņu, kurš būvēts un sagatavots pēc sena elektriskā tramvaja modeļa parauga.

Šogad Retro tramvajs ir būtiski mainījis savu vizuālo izskatu - tramvaja vagoniņu ielās varēs atpazīt un pilsētvidē tas izcelsies ar sarkanu un dzeltenu krāsojumu. Šādas tramvaja pamatkrāsas izvēlētas tuvu oriģinālam - pirmajiem elektriskajiem tramvajiem, kas vairāk kā pirms 100 gadiem kursēja Rīgā.

Retro tramvajs kursēs maršrutā "Ausekļa iela - Mežaparks", un tas apstāsies visās maršrutā paredzētajās pieturvietās. Brauciena laikā pasažieriem būs iespēja izbaudīt braucienu vēsturiskā sabiedriskā transporta līdzeklī, kā arī vienlaikus apskatīt skaistākās vietas Rīgā - piemēram, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Operu, Brīvības pieminekli, Vecrīgu, Basteja kalnu, Nacionālo teātri.

Brauciena biļetes ir jāiegādājas pie tramvaja vadītāja, un tās ir derīgas līdz maršruta galapunktam. Viens brauciens pieaugušajiem maksā Ls 1,00, bet skolēniem un studentiem (uzrādot derīgu attiecīgā statusa apliecinošu dokumentu) Ls 0,50. Bez maksas varēs braukt bērni līdz 7 gadu vecumam, bāreņi līdz 18 gadu vecumam (uzrādot apliecību), kā arī personas, kurām noteikta 1., 2.grupas invaliditāte, bērni invalīdi līdz 18 gadu vecumam un personas, kas pavada personas ar 1.grupas invaliditāti vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Arī šogad uzrādot Rīgas nacionālā Zooloģiskā dārza kasē Retro tramvaja biļeti, ieejai Zooloģiskajā dārzā tiks piemērota atlaide Ls 1 apmērā no biļetes pamatcenas (atlaides netiek summētas).

Svarīgākais