Rīgas pašvaldība veido civilās aizsardzības sistēmu

Rīgas pašvaldība veido civilās aizsardzības sistēmu, kas nepieciešama iedzīvotāju aizsardzībai dabas vai tehnogēno katastrofu apstākļos, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šodien Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) vadībā notika Rīgas pilsētas civilās aizsardzības komitejas pirmā sēde.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem komisijas priekšsēdētājs ir pilsētas domes priekšsēdētājs. Viņa vietnieki šajā komisijā ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš un Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC). Par komisijas sekretāri iecelta Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja palīdze Biruta Antonoviča.

Sēdē tika apstiprināts komisijas sastāvs un nolikums, kā arī apakškomisiju izveidošanas kārtība Rīgas administratīvajā teritorijā. Divu nedēļu laikā komisijas locekļiem jāprecizē katram savs uzdevums.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC), kura komitejas pārraudzībā atrodas arī civilās aizsardzības jautājumi, uzsvēra, ka civilā aizsardzība nav tukša formalitāte vai padomju laika atavisms, kad iedzīvotāji tika apmācīti uzvedībai atomkara gadījumā.

"Visās NATO dalībvalstīs ir noteikta sistēma iedzīvotāju aizsardzībai dabas vai tehnogēno katastrofu apstākļos, tā ir valsts drošības neatņemama sastāvdaļa. Arī mums ir jāizstrādā precīzs rīcības plāns un jārada struktūra, kas ir spējīga adekvāti reaģēt uz briesmām," norādīja Turlais.

Svarīgākais