Nakts satiksmes autobusi uz Vecmīgrāvi un Bolderāju sāks kursēt pēc vasaras saraksta

No šodienas, 27. aprīļa, pasažieru ērtībām nakts satiksmes autobusi 2.maršrutā Centrs-Sarkandaugava-Vecmīlgrāvis un 3.maršrutā Centrs-Bolderāja atsākuši kursēt pēc vasaras saraksta - apaļās stundās no pilsētas centra, pusapaļās stundās no mikrorajoniem uz pilsētas centru, informē pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Nakts satiksme tiek nodrošināta deviņos maršrutos naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu. Nakts satiksmes maršruti veidoti tā, lai tie apkalpotu lielāko daļu Rīgas pilsētas mikrorajonu ar lielāko iedzīvotāju skaitu.

Galapunkts pilsētas centrā nakts satiksmes autobusu maršrutiem ir pieturvieta "Stacijas laukums/Centrālā stacija" līdzās ātrās ēdināšanas restorānam "McDonalds" Merķeļa ielas sākumā.

Visi autobusi no pilsētas centra atiet vienlaicīgi apaļās stundās. Atiešanas laiki no galapunkta ir izvēlēti tā, lai pasažieriem vieglāk būtu orientēties kustības sarakstā. Visu nakts maršrutu autobusi no galapunkta pie Stacijas laukuma atiet vienlaicīgi ik pēc stundas, sākot no plkst.24 līdz plkst.5. No mikrorajoniem uz pilsētas centru plānots, ka autobusi iziet pusapaļās stundās, sākot no plkst.00.30 un kursējot ik pēc stundas līdz plkst.4.30. Atsevišķiem maršrutiem atiešanas laiks uz pilsētas centru ir arī plkst.5.30.

Atiešanas laiki starp galapunktiem ir aptuveni - tie atkarīgi no pasažieru plūsmas. Kustības saraksti pieejami "www.rigassatiksme.lv" un attiecīgo maršrutu galapunktos.

Brauciena maksa visiem pasažieriem ir viens lats, un biļeti iespējams iegādāties tikai pie transporta līdzekļa vadītāja. Nakts reisi iekļauti komercpārvadājumu grupā, tādēļ tiem netiek piemērota parastā sabiedriskā transporta pārvadājumu maksa, nedz arī kādi braukšanas maksas atvieglojumi, izņemot tās personas, kurām tiesības izmantot sabiedrisko transportu bez maksas ir paredzētas Invaliditātes likumā.

Autobusu vadītāji pēc pasažieru pieprasījuma apstājas tikai sabiedriskā transporta pieturvietās, lai uzņemtu vai izlaistu pasažierus. Iekāpšana vai izkāpšana attiecīgajos maršrutos tiek organizēta tikai pa priekšējām durvīm. Izņēmuma gadījumi ir pasažieri ratiņkrēslos, māmiņas ar bērnu ratiem un citi.

Svarīgākais