Rīgā sāksies Velo nedēļa

Biedrība "Rīgas Velo nedēļa" un Rīgas dome sadarbībā ar citiem velo aktīvistiem no 26.aprīļa līdz 5.maijam, atklājot šī gada velo braukšanas sezonu, rīko Rīgas Velo nedēļu.

Kā informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola, Rīgas Velo nedēļa ar dažādiem pilsētas sporta un kultūras velopasākumiem jau trešo gadu tiek organizēta riteņbraukšanas aktīvās sezonas sākumā, lai visiem satiksmes dalībniekiem atgādinātu, ka pilsētā riteņbraucēji ir neatņemama ikdienas transporta sastāvdaļa, kurai ir tendence aizvien palielināties.

Rīgas Velo nedēļa sāksies 26.aprīlī un ietvers vairāk nekā 25 pasākumus. Tie būs interesanti gan pašiem jaunākajiem velobraucējiem, gan jau pieredzējušiem veloentuziastiem. Notiks gan diskusijas par Rīgas veloinfrastruktūras attīstību, gan velosipēdista lomu pilsētas satiksmē. Tāpat notiks izklaidējošas velo polo, velo triāla, velo ruļļu cīņas, velo orientēšanās sacensības. Nedēļa noslēgsies ar krāšņu un jau par tradīciju kļuvušo Tvīda braucienu – retro velosipēdu un tērpu parādi 5.maijā.

Trešdien, 24.aprīlī, preses konferencē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs informēja , ka Rīgas dome sākusi jaunu veloceļu izbūvi - Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla un Daugavas krastmalas rekonstrukcijas ietvaros, kā arī Vecāķu prospektā no Kalngales ielas līdz Atlantijas ielai. Šobrīd tiek projektēts veloceļš Centrs – Ķengarags – Rumbula - Dārziņi, kā arī veikti veloceļa uz Daugavgrīvas salu līdz Vakarbuļļu pludmalei izpētes un projektēšanas darbi. Viņš uzsvēra, ka viens no pašvaldības mērķiem ir izveidot veloceļu tīklu, kas savieno Rīgas centru ar mikrorajoniem, lai nodrošinātu ērtu pārvietošanos velobraucējiem.

 

Svarīgākais