Pie Kongresu nama rīt varēs nodot bīstamos atkritumus

Konferences "Veselīgs rīdzinieks - veselā Rīgā. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā" laikā rīt, 19.aprīlī, no plkst. 9.30 līdz 15 pie Kongresu nama atradīsies Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta telts, kurā būs novietoti konteineri tādu bīstamo atkritumu kā novecojuši medikamenti, izlietotas baterijas un izdegušas energoefektīvās spuldzes savākšanai, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Turpat departamenta speciālistiem varēs uzdot jautājumus par atkritumu šķirošanu un utilizāciju.

Šogad ar Vides aizsardzības fonda atbalstu Rīgā kļūs daudz vienkāršāk nodot pārstrādei daudzu kategoriju bīstamos atkritumus. Pašvaldība plāno vasaras sākumā palielināt to konteineru skaitu, kuros iedzīvotāji varēs bez maksas nodot akumulatorus un baterijas, laku un krāsu atlikumus, šķīdinātājus, veco elektroniku, naftas produktu un minerāleļļu atkritumus, kā arī citus atkritumus.

Pagaidām Rīgā ir seši šādi punkti - "SN" gāzes uzpildes stacijā Duntes ielā 13, "Eko Gāze" uzpildes stacijās Daugavgrīvas ielā 31, Vienības gatvē 115a, un Ciema ielā 3, kā arī Getliņu sadzīves atkritumu poligonā un "Lukoil" degvielas uzpildes stacijā Gunāra Astras ielā 7.

Līdz vasaras sākumam tiks izveidots vēl viens punkts Emmas ielā 45, "Lukoil" degvielas stacijā.

Lai atrisinātu arī novecojušu medicīnisko preparātu utilizācijas jautājumu, maijā ar Vides aizsardzības fonda atbalstu 48 Rīgas aptiekās tiks izvietoti speciāli konteineri medikamentu savākšanai.

"Patlaban cilvēki zāles, kam beidzies lietošanas termiņš, izmet parastajās atkritumu tvertnēs. Tādējādi bīstamas ķimikālijas nonāk augsnē, saindē ūdeni. Tas nav pieļaujams, tāpēc aicinām iedzīvotājus izmantot jauno pakalpojumu, bet citas pašvaldības - sekot galvaspilsētas paraugam," norādīja Rīgas domes Vides aizsardzības fonda priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR).

Svarīgākais