No 1. maija Rīgā vairākos maršrutos kursēs jauni mikroautobusi

No 1. maija Rīgā sāks kursēt jauni mikroautobusi Mercedes - Benz Sprinter,kurus pilnsabiedrība „Rīgas mikroautobusu satiksme” prezentēja šodien, 16.aprīlī.

Pirmie mikroautobusi ieviešot jaunu sabiedriskā transporta standartu kursēs 200., 224. un 267. maršrutos, bet līdz oktobrim Rīgas ielās pakāpeniski tiks ieviesti visi. Tie ir aprīkoti ar dzinējiem, kas nodrošina zemas CO2 izmešu normas un īpašā elektroniskās stabilitātes sistēma mazinās mikroautobusa slīdēšanu dažādos laika apstākļos. Savukārt ērtie krēsli un neaizsvīstošie logi paaugstinās pasažieru komfortu. Tajos būs 19 sēdvietas un divas stāvvietas, lai pasažieriem pirms izkāpšanas pie durvīm būtu vieta, kur nostāties un pieturēties, kamēr transportlīdzeklis vēl nav apstājies.Uzņēmums 180 jaunos mikroautobusus iegādājas par saviem līdzekļiem.

Mikroautobusos varēs norēķināties ar e-talonu, kas derīgs braukšanai „Rīgas satiksmes” transportā, tādējādi nodrošinot precīzu pasažieru uzskaiti. Viena brauciena cena būs 50 santīmu. Darbosies arī šobrīd sabiedriskajās transportā jau ieviestā e-talonu apjoma atlaide, piemēram, nopērkot e-talonu 50 braucieniem, viena brauciena cena ir tikai 44 santīmi. Tomēr mikroautobusos nedarbosies Rīgas domes noteiktās atlaides skolēniem, nestrādājošiem pensionāriem un 3. grupas invalīdiem. Savukārt 1. un 2. grupas invalīdiem tiks nodrošināta bezmaksas pārvadāšana.

Rīgas dome priekšsēdētājs Nils Ušakovs norādīja, ka jaunie mikroautobusi ir nākamais solis pilsētas satiksmes modernizēšanā: „Rīgā jau kursē jaunākais un ērtākais sabiedriskais transports Baltijas valstīs. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka absolūti lielākā daļa rīdzinieku ir apmierināti ar šiem pakalpojumiem. Jaunie mikroautobusi ir daudz drošāki un ērtāki par vecajiem, kas līdz šim kursēja Rīgas ielās, un, esmu pārliecināts, rīdzinieki novērtēs šīs pozitīvās pārmaiņas.”

"Ieviešot jaunos mikroautobusus, tiks būtiski sakārtota arī  šo autobusu pārvietošanās kārtība, jo mikroautobusi kursēs pēc stingri noteikta saraksta, uzsvēra pilnsabiedrības “Rīgas mikroautobusu satiksme” vadītājs Vitālijs Komars.

Rīgas pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” un pilnsabiedrības “Rīgas mikroautobusu satiksme” noslēgtais līgums uz pieciem gadiem paredz nodrošināt pasažieru pārvadājumus 35 maršrutos Rīgā. 

Latvijā

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) 11.oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes Ādažos, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.