Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aicina balsot par labāko ideju Mīlestības alejas izveidei Arkādijas parkā

© publicitātes

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja aicina aicina rīdziniekus atbalstīt iepatikušos projektus, balsojot par tiem internetā. Balsojuma rezultātus komisija ņems vērā, nosakot konkursa uzvarētājus.

Ideju konkursam par Mīlestības alejas izveidi Arkādijas parkā kopumā tika iesniegti 14 priekšlikumi. Žūrija uz otro kārtu ir izvirzījusi sešus veiksmīgākos pieteikumus. 

Ar sešām labākajām idejām var iepazīties Rīgas pašvaldības portālā: www.riga.lv, skat., “skrejošo rindu”. Balsojumu līdz 1.maijam lūdzam nosūtīt uz e-pastu: aiva.kalnina@riga.lv, norādot priekšlikuma numuru.

Iecere par to, ka Rīgā nepieciešams izveidot Mīlestības aleju, radās Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājam Vjačeslavam Stepaņenko, ievērojot to, ka jaunlaulātie pāri kāzu dienā vēlas iemūžināt savas attiecības, izvietojot dažādus simbolus Rīgas parkos un apstādījumos. 

Mīlestības alejai atvēlēta daļa Arkādijas parka teritorijas, kas piesaista jaunlaulātos ar saviem tiltiņiem. Idejas Mīlestības alejas izveidei varēja iesniegt gan profesionāli mākslinieki, gan ikviens interesents.

Konkursa komisijas priekšsēdētājs Askolds Kļaviņš, raksturojot konkursā iesniegtās idejas, atzīst: „Būtībā neviena ideja nav uzreiz realizējama, bet, ja pie uzvarējušā projekta piestrādās speciālisti, var iznākt interesanti.”

Saskaņā ar konkursa nolikumu uzvarētājiem paredzētas naudas balvas. Konkursa uzvarētāju apbalvošana plānota 25. maijā Arkādijas parkā „Pārdaugavas svētku” laikā.