Sāks Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecību

11.aprīlī uzsāks Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa pirmās kārtas būvniecības pirmo etapus, kas paredz teritorijas sagatavošanu un būvlaukuma ierīkošanu.

18.februārī  tika parakstīts līgums par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas projektēšanu, būvniecību un aprīkošanu ar medicīnas iekārtām. Būvniecības darbus veic piegādātāju apvienība SIA "Skonto būve" un SIA "Re&Re".

Lai sagatavotu būvlaukumu un uzsāktu Līgumā paredzētos plānotos darbus, tiks veikta teritorijas atbrīvošana un daļēja koku izciršana, par ko Rīgas pilsētas Būvvaldē iesniegts pieprasījums un saņemta atļauja.

Projekta ieviešanas galvenais uzdevums ir veikt būvniecības darbus un aprīkošanu plānotajā termiņā un pieejamo finanšu resursu ietvaros. Plānojot darbu secību un meklējot labākos risinājumus, uz laiku reorganizēta transporta un gājēju plūsma, kā arī autotransporta novietošana slimnīcas teritorijā. Neskatoties uz būvniecības norisi, slimnīca ik dienas turpinās sniegt medicīnisko palīdzību Latvijas iedzīvotājiem.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais