Rīgas lidostā notiek ārkārtas situāciju mācības

Starptautiskajā lidostā "Rīga" šodien no plkst.6 līdz 17 notiek ārkārtas situāciju mācības, simulējot dažādus negadījumus, informē lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Elīna Krastiņa.

Viņa sola, ka mācības neietekmēšot lidostas darbību. Lidojumi notiek pēc saraksta un pasažieri tiek apkalpoti ierastajā kārtībā.

Mācību mērķis ir ārkārtas situācijas signālu apziņošanas shēmas efektivitātes pārbaude, kā arī lidostas dienestu un struktūrvienību glābšanas vienību savstarpējās sadarbības uzlabošana.

Mācībās piedalās "Latvijas Gaisa satiksmes", Civilās aviācijas aģentūras, robežsardzes, policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, nacionālo aviokompānijas "airBaltic", Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, muitas, kā arī Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja darbinieki.

Ārkārtas situāciju mācības Rīgas lidostā rīko katru gadu.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais