Par 118 500 latu nostiprinās Māras dīķa austrumu krastu un izbūvēs veloceliņu

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments šovasar ieguldīs 118 500 latu, lai nostiprinātu Māras dīķa austrumu krastu un tam līdzās izbūvētu veloceliņu no Mārupes ielas līdz Ojāra Vācieša ielai, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Šos darbus veiks SIA "Roadeks", kas iepirkuma konkursā bijis vienīgais pretendents.

Kā ziņots, pērn tika veikta Māras dīķa austrumu krastu nostiprināšana, ieguldot tajā aptuveni 150 000 latu.

Māras dīķa apstādījumu rekonstrukcijas tehniskais projekts izstrādāts un apstiprināts jau 2009.gadā, taču projekts netika īstenots līdz galam, jo Rīgas pilsētas pašvaldības struktūrvienībās notikusi reorganizācija un arī pilsētas budžeta finansiālās iespējas samazinājušās. Pie Māras dīķa vēl jāveic apstādījumu, ceļu un laukumu, kā arī teritorijas labiekārtošanas darbi, kā arī būtiski būtu pabeigt arī Māras dīķa krastu nostiprināšanu zonā gar Ojāra Vācieša ielu.

Teritorija atrodas Pārdaugavas vēsturiskajā daļā un, ņemot vērā tās esošo izmantošanu un nepieciešamību pilsētā veidot atpūtas objektus, projekta pabeigšana ir būtisks risinājums pilsētas rekreācijas teritorijas paplašināšanai.

Saskaņā ar Rīgas attīstības plānu 2006. līdz 2018.gadam Māras dīķa pašreizējā izmantošana atbilst apstādījumu un dabas teritorijai - dīķa apkārtne tiek izmantota atpūtas vajadzībām, un šī teritorija arī vēsturiski ir veidota kā atpūtas komplekss.

Latvijā

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) 11.oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes Ādažos, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.