Imantā nodeg ģimenes māja

Pirmdienas rītā Imantā, Loka ielā, nepilnas stundas laikā uguns aprija kādas rīdzinieku ģimenes dzīvojamo māju. Melnie dūmu mutuļi bija redzami pat pilsētas centrā, vēsta Latvijas Radio.

Degšana sākusies īsi pēc deviņiem mājas otrajā stāvā, un pamanot liesmas, ģimene izsteigusies laukā no savas divstāvu mājas.

Nodegušās mājas īpašniece Izanna stāsta, ka nezina, kas notika. „Mājā nodzisa gaisma. Dzirdēju, ka deviņos kāds staigā pa otro stāvu un tā, kā zināju, ka tur neviena nav, gāju skatīties. Tajā brīdī jau dega gala istaba, es domāju, ka ugunsgrēks varēja izcelties no elektroinstalācijām. Izskrējām ārā ar to, kas bija mugurā, labi, ka kaimiņi man aizdeva zābakus,” sacīja sieviete.

Dzīvojamā māja pēc ugunsnelaimes izdegusi pilnībā, bet, lai pasargātu kaimiņu mājas, ugunsdzēsēji arī tās aplēja ar ūdeni. Māja, kurā izcēlās ugunsgrēks, bija cieši ieskauta pārējo ielas māju vidū.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.