Rīgā notiks Pirmais starptautiskais jauniešu mūzikas festivāls

Šopavasar Rīgā notiks Pirmais starptautiskais jauniešu mūzikas festivāls „AVANTI!”, kuru organizē Hermaņa Brauna fonds. Tajā piedalīsies talantīgi Latvijas mūzikas skolu un koledžu audzēkņi, Mūzikas akadēmijas studenti, kā arī ārzemju viesi.

Festivālā plānoti 12 viendaļīgi koncerti, kas notiks mākslas muzejā „Rīgas birža” 6., 7., 13. un 14. aprīlī. Divu nedēļu laikā jaunieši varēs apmeklēt arī pazīstamu pedagogu meistarklases dažādās specialitātēs.

Kā sola festivāla rīkotāji, festivāls sniegs iespēju jauniem, apdāvinātiem mūziķiem uzstāties plašai publikai, jo koncerti ir vissvarīgākais priekšnoteikums, lai mākslinieks varētu tapt un augt, pierādīt savas spējas un salīdzināt sevi ar vienaudžiem. Festivāls kļūs par vietu, kur tiks atklāti jauni vārdi, sāksies jaunas karjeras, kur būs iespēja izvēlēties ceļus meistarības pilnveidošanai. 

Latvijā

Kas notiks ar šobrīd pustukšo Rīgas brīvostu un citām Latvijas ostām; vai patiesi ostās jāsāk būvēt dārgi elitārie dzīvojamie rajoni un biroju telpas; kādēļ mēs labprātīgi atsakāmies arī no sankcijām nepakļautām kravām un cik saprātīgi rīkojamies naudas pelnīšanā – “Neatkarīgās” saruna ar Rīgas brīvostas bijušo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais