Lūdz atcelt aizliegumu atrasties uz ielas ar atvērtu alkohola pudeli

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) lūdz Rīgas domi izslēgt no sabiedriskās kārtības noteikumiem normu, kas liedz uz ielas atrasties ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu.

Par to ziņo portāls apollo.lv

RAPLM uzskata, ka jau Administratīvo pārkāpumu kodeksā visas valsts līmenī ir paredzēts liegums uz ielas dzert alkoholu un līdz ar to atsevišķa norma pašvaldības saistošajos noteikumos nav vajadzīga.

Līdz šim Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumos bija paredzēts, ka Rīgā aizliegts atrasties ar atvērtu vai vaļēju alus vai cita alkoholiskā dzēriena iepakojumu jebkādā vaļējā tarā, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība. Sods par šādu pārkāpumu ir līdz 50 latiem.

Pret ministrijas ierosinājumiem kategoriski noskaņota Rīgas pašvaldības policija (RPP). Tās priekšnieks Jānis Geduševs vēstulē domei norāda, ka RAPLM piedāvātais mehānisms cīņai pret dzeršanu uz ielas nebūs pietiekami efektīvs. RPP gada laikā konstatē apmēram 2400 gadījumu, kad iedzīvotāji pieķerti uz ielas lietojam alkoholiskos dzērienus, un 7000 gadījumu, kad personas atrodas publiskās vietās ar lietošanai sagatavotu alkohola iepakojumu vai pat glāzēm un kausiem.