Jūrā ieskaloti divi ledus gabali, uz kuriem atrodas aptuveni 500 cilvēki

© f64

Šodien Rīgas jūras līcī, no krasta atlūzuši un jūrā ieskaloti divi lieli ledus gabali, uz kuriem atrodas aptuveni 500 cilvēki.

Kā aģentūrai LETA stāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele, šodien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu ar divu minūšu starpību par divu ledus gabalu atlūšanu, uz kuriem atrodas vairāki cilvēki. Izsaukumi saņemti ap plkst.12.30 un situāciju bīstamu padara tas, ka, pūšot krasta vējam, ledus gabali ar visiem cilvēkiem tiek pūsti dziļāk iekšā Rīgas jūras līcī.

Viens no ledus gabaliem atlūzis Rīgas jūras līcī Majoros, pretī glābšanas stacijai. Uz šī ledus gabala atrodas 43 cilvēki. Patlaban VUGD gālābēji cenšas nocelt viņus no ledus un nogādāt krastā.

Savukārt Vakarbuļļos situācija ir sarežģītāka - uz jūrā ieskalota ledus atrodas aptuveni 500 cilvēki. Cilvēku glābšanā ir iesaistīti Nacionālie bruņotie spēki, krasta apsardze un Valsts robežsardze. Patlaban tiek vērtētas iespējas kā šos cilvēkus nogādāt krastā.

Pārsvarā uz atlūzušajiem ledus gabaliem atrodas zemledus makšķernieki un ledus jau ir aizpūsts jau vairākus simtus metrus no krasta.

Ņemot vērā to, ka pūš krasta vējš, VUGD aicina cilvēkus nekāpt uz ledus, jo jebkurā brīdī tas var atlūzt un vējš to var ienest jūrā.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais