Rīgā nojauks vairākus graustus

Šodien Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē tika akceptēti lēmumi par vairāku graustu piespiedu sakārtošanu vai nojaukšanu.

Viens no privātajiem graustiem, kurš īpašniekiem būs jāsakārto piespiedu kārtā, ir nekustamais īpašuma Jāņa Čakstes gatvē 48, kas pieder SIA „Ziepniekkalna nami”. Grausts ir dzīvojamās mājas jaunbūve, kas jau vairākus gadus ir avārijas stāvoklī, tā ilgstoši netiek apsaimniekota un nav arī iekonservēta. Turklāt ēka un teritorija nav noslēgta un ir brīvi pieejama ikvienam, līdz ar to ir apdraudēta sabiedriskā kārtība un drošība. Papildus jāņem vērā, ka graustam blakus atrodas daudzstāvu dzīvojamās mājas un veikali, kas rada paaugstinātu risku cilvēku drošībai.

Nepabeigtās celtniecības objekts ir arī grausts Rīnūžu ielā 16. Tas nav norobežots, logu un durvju ailes nav noslēgtas, grausts ir brīvi pieejams trešajām personām, kā arī ir sākušies nesošo konstrukciju bojājumi. Ēka kopumā atrodas avārijas stāvoklī.

Lēmumi par abu iepriekš minēto graustu piespiedu sakārtošanu nosaka, ka to demontāžas darbi pabeidzami ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā no Rīgas domes lēmuma spēkā stāšanās dienas. Ja noteiktajā termiņā demontāžas darbi netiks uzsākti, lēmuma piespiedu izpildi nodrošinās Rīgas domes Īpašuma departaments, izdevumus piedzenot no īpašniekiem.

Komitejas sēdē tika nolemts sakārtot arī trīs no atlikušajiem nenojauktajiem pašvaldības īpašumiem. Tiks nojauktas sliktā tehniskā stāvoklī esošās darbnīcas Ūdens ielā 27, ēka Mangaļsalas ielā 1 un šķūnis Ojāra Vācieša ielā 19.

Lēmumi par graustu sakārtošanu stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas domes sēdē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.