Rīgā pie stacijas veidos jaunu tirdziņu

Ar mērķi sakārtot pagaidu autostāvvietas teritoriju Rīgas centrā – Elizabetes, E. Birznieka-Upīša un Satekles ielas krustojuma teritorijā – iecerēts izveidot jauna koncepta Mildas tirdziņu.

Iepretim mikroautobusu gala pieturām tuvākā mēneša laikā sāksies vērienīgi būvdarbi, lai tur Latvijas pārtikas ražotāji varētu veidot tiešās pārstāvniecības, piedāvājot pašu ražoto produkciju.

"Vēlamies kvalitātes ziņā rādīt priekšzīmi visiem citiem Rīgas tirgiem, tāpēc tirdzniecības telpu nomnieki tiks rūpīgi izmeklēti. Turklāt šis ir īstais laiks šāda projekta sākšanai, jo Latvijā un īpaši Rīgā strauji aug interese par Latvijā ražotām un zemnieku audzētām pārtikas precēm," uzsver projekta attīstītāja pārstāvis Andris Brikšķis.

Pagaidām minētajā vietā atrodas neestētiska izskata autostāvvieta, kuru nomainīs mūsdienīga dizaina 40 tirdzniecības telpas, katra 15 kvadrātmetru liela. "Mēs plānojam, ka katru dienu tirdziņu apmeklēs vairāk nekā 10 000 cilvēku, kuri ikdienā dodas uz darbavietām vai no tām Rīgas centrā, kā arī pilsētas viesi," prognozē A. Brikšķis.

Mildas tirdziņa arhitektoniskais risinājums paredz piekļuvi teritorijai no visām to iekļaujošajām ielām, savukārt tirdziņa galvenā ieeja tiks veidota no Elizabetes ielas puses. Tirdziņš plānots kā vienota apsargāta teritorija, kas naktī tiks slēgta. Tam tiks nodrošināta profesionāla apsaimniekošana, kā arī reklāmas pakalpojumi ar mērķi popularizēt tirgotāju produkciju.

Svarīgākais