Pavasarī Jaunciema kapsētā sāks kursēt sabiedriskais elektrotransports

Jaunciema kapu apmeklētāju ērtībām no šā gada aprīļa vidus kapsētā sāks kursēt sabiedriskais elektrotransports.

Departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (GKR) aģentūrai LETA skaidroja, ka Jaunciema kapsēta ir 134 hektārus liela un to izstaigāt ne visiem ir viegli, tāpēc šāds pakalpojums aiztaupītu kapu apmeklētājiem garus pārgājienus līdz tuvinieku piemiņas vietām un atturētu apmeklētājus kapu teritorijā iebraukt ar privāto automašīnu.

Departaments prognozē, ka vienas sezonas laikā pakalpojuma sniedzējs varētu pārvadāt 6000 pasažierus.

Kapsētā kursēs elektromobiļi, kas ir lēts, kluss un ekoloģiski tīrs transports. Tā ietilpība būs vismaz 10 pasažieru, un modelis varētu būt līdzīgs Vecrīgā kursējošajiem elektromobiļiem ar atvērta tipa kabīnēm. Pakalpojuma cena būs līdzīga kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" - iecerēts, ka par vienu braucienu būs jāmaksā 50 santīmu.

Pasažieru pārvadāšana tiks nodrošināta kapsētas darba laikā sešas dienas nedēļā, izņemot pirmdienas, no plkst.9 līdz 17, ne retāk kā reizi stundā. Pārvadājumu maršruts un grafiks būs jāsaskaņo ar Kapsētu pārvaldes priekšnieku.

Šonedēļ noslēdzies iepirkuma konkurss par pasažieru pārvadāšanu kapsētā - tajā saņemts viens pieteikums, kuru vērtēs iepirkumu komisija un tad pieņems lēmumu par līguma slēgšanu un summu. Ja visas nepieciešamās procedūras noritēs veiksmīgi, šogad Jaunciema kapsētā sabiedriskais transports varētu būt pieejams no aprīļa vidus.

Līgumu ar pārvadātāju plānots slēgt uz vienu gadu, paredzot, ka, ievērojot pieprasījumu, to varēs pagarināt uz turpmākajiem gadiem ar nosacījumu, ka kopējais līguma termiņš nepārsniedz trīs gadus. Turpmākos gados sabiedriskais transports pa kapsētu varētu kursēt no 26.marta līdz 15.oktobrim.

Ja projekts Jaunciema kapsētā izrādīsies veiksmīgs, kapu sabiedriskais transports jau tuvākajā nākotnē varētu tikt ieviests arī Pirmajos un Otrajos Meža kapos.