Aicina iedzīvotājus informēt par bedrēm Rīgas ielās

© F64

Rīgas domes Satiksmes departaments braukšanas apstākļu uzlabošanai turpina darbu pie ielu, tiltu un satiksmes pārvadu avārijas bedru remonta.

Lai operatīvi novērstu situācijas, kad izveidojušās avārijas bedres uz ielu braucamās daļas apdraud satiksmes drošību, iedzīvotāji ir aicināti ziņot par satiksmei bīstamām bedrēm zvanot pa bezmaksas tālruni 80003600 norādot konkrētu bedres atrašanās vietu.

Satiksmes departaments ziemas periodā veic tikai satiksmes drošībai bīstamo avārijas bedru remontdarbus. Departamenta speciālisti norāda, ka lai uzsāktu visaptverošu bedrīšu likvidēšanu pilsētas ielās, nepieciešama pastāvīga diennakts gaisa temperatūra - vismaz 5 grādi virs nulles, kas saskaņā ar sinoptiķu prognozēm šogad gaidāmi marta beigās, aprīļa sākumā.

Iestājoties piemērotiem laika apstākļiem, lai veiktu bedru remontdarbus izmantojot karsto asfaltbetonu, departaments jau trešo gadu izsludinās sociālo akciju "Iedzīvotāj, informē par bedrēm Rīgas ielās!", lai pēc iespējas ātrāk apzinātu vietas, kur pēc ziemas sezonas radušās bedres un tās novērstu.

Satiksmes departaments šogad ir veicis avārijas bedru remontdarbus 9200 kvadrātmetru platībā, ieguldot 150 tūkstošu latu. Departamenta speciālisti norāda, ka līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos, bedres ielās ar novecojušu asfaltbetona segumu un augstu satiksmes intensitāti veidosies daudz straujāk.

Saņemtā informācija par norādītajām bedrēm tiks pārbaudīta un atbilstoši to atrašanās vietas nozīmīgumam un bīstamībai - tiks veikti remontdarbi.

Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem par sagādātajām neērtībām bedru remontdarbu laikā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.