No 9.marta būs izmaiņas "Rīgas satiksmes" autobusu sarakstos un nakts autobusu maršrutā

Lai uzlabotu iedzīvotāju ērtības, no sestdienas, 9.marta, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" veiks izmaiņas nakts satiksmes 6.maršrutā "Centrs-Pļavnieki-Dreiliņi", aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Autobuss pa maršrutu kursēs līdz Ilūkstes ielai, tālāk pa Ilūkstes ielu, Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielu, Andreja Saharova ielu līdz Lubānas ielai, kur autobuss griezīsies braukšanai pretējam virzienam pa Saharova ielu, tālāk pa Akadēmiķa Keldiša ielu, Ulbrokas ielu un tālāk pa maršrutu.

Kā ziņots, naktīs no piektdienas uz sestdienu un naktīs no sestdienas uz svētdienu "Rīgas satiksme" nodrošina nakts satiksmi deviņos autobusu maršrutos. Galapunkts pilsētas centrā nakts satiksmes autobusu maršrutiem ir pieturvieta "Stacijas laukums/Centrālā stacija" iepretī ātrās ēdināšanas restorānam "McDonalds". Maršrutus apkalpo dzeltenie midibusi.

Visi autobusi no pilsētas centra atiet vienlaicīgi "apaļās" stundās. Atiešanas laiki no galapunkta ir izvēlēti tā, lai pasažieriem vieglāk būtu orientēties kustības sarakstā. Visu nakts maršrutu autobusi no galapunkta "Stacijas laukums/Centrālā stacija" atiet vienlaicīgi plkst.24, plkst.1, plkst.2, plkst.3, plkst.4 un plkst.5.

No mikrorajoniem uz pilsētas centru autobusi atiet pusstundās - pusvienos naktī, plkst.1.30, plkst.2.30, plkst.3.30 un plkst.4.30. Atsevišķiem maršrutiem atiešanas laiks uz pilsētas centru ir arī plkst.5.30.

Ziemas sezonā 2.maršrutā "Centrs-Sarkandaugava-Vecmīlgrāvis" un 3.maršrutā "Centrs-Bolderāja" sarežģīto braukšanas apstākļu dēļ no Vecmīlgrāvja un Bolderājas atiešanas laiki tika mainīti.

Autobusu vadītāji pēc pasažieru pieprasījuma apstājas tikai sabiedriskā transporta pieturvietās, lai uzņemtu vai izlaistu pasažierus. Iekāpšana vai izkāpšana tiek organizēta tikai pa priekšējām durvīm, izņemot gadījumus, kad pasažieris atrodas ratiņkrēslos vai autobusu vēlas izmantot māmiņas ar bērnu ratiem, un tamlīdzīgos gadījumos.

Brauciena maksa visiem pasažieriem ir viens lats, un biļeti iespējams iegādāties tikai pie transporta līdzekļa vadītāja. 

No 9.marta tiks veiktas izmaiņas 23.autobusa maršruta brīvdienu un darba dienu kustības sarakstā, samazinot reisu skaitu. Izmaiņas tiek veiktas, lai tās pēc iespējas neskartu stundas, kurās ir lielākā pasažieru plūsma, kā arī tiks saglabāti gan pirmie, gan pēdējie reisi, attiecīgi nepasliktinot Baložu savienojumu ar Rīgu.

Ņemot vērā izmaiņas 23.autobusa maršrutā, tiks veiktas izmaiņas arī 12. un 26.autobusa kustības sarakstā darba dienām un brīvdienām, saskaņojot to ar iepriekš minēto maršrutu. Jānorāda, ka 12.autobusa maršrutam tiks norīkots papildus viens reiss, savukārt 26.autobusa maršrutā reisu skaits paliks nemainīgs.

Iedzīvotāju ērtībām no 9.marta būs izmaiņas arī 9.autobusa maršrutā gan darba dienu, gan brīvdienu kustības sarakstā. Jānorāda, ka maršrutā tiks palielināts reisu skaits.

Lai uzlabotu pasažieru ērtības un 18.maršruta autobusa  kustības regularitāti, no 1.aprīļa  tiks veiktas izmaiņas attiecīgā maršruta darba dienu un brīvdienu kustības sarakstā.

Ņemot vērā iedzīvotāju priekšlikumus, no šā gada 1.aprīļa 3.autobusa maršruta pieturvieta 13.janvāra iela (virzienā uz Pārdaugavu) tiek pārcelta uz priekšu, patlaban šajā pieturvietā pasažierus uzņem/izlaiž 4., 4z., 8., 21., 32., 35., 43.maršruta autobusi. 

Plašāku informāciju par "Rīgas satiksmes" piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv, sociālajos tīklos "twitter", "facebook", "draugiem.lv" vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Svarīgākais