Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nordea Riga maratonu popularizē Japānā

Šodien Japānas galvaspilsētā Tokijā Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un maratona organizators Aigars Nords prezentēja Nordea Rīga maratonu.

„Mums ir jāizmanto visas iespējas, lai Rīgai piesaistītu pēc iespējas vairāk jaunu tūristu no dažādām pasaules valstīm. Japānas tirgus ir īpaši perspektīvs. Savukārt Rīgas maratons ir viens no lielākajiem starptautiska mēroga pasākumiem Rīgā, kas palīdz mums aktīvi reklamēt un veidot mūsu pilsētu kā tūrisma metropoli Baltijas jūras reģionā,”- teica Rīgas domes priekšsēdētājs.

Savukārt Nordea Riga maratona organizators Aigas Nords uzsvēra: „Septiņu gadu laikā, kopš organizējam Nordea Riga maratonu, esam pamanījušies iekarot ārvalstu skrējēju – maratona tūristu simpātijas. 2012. gadā Rīgā jau skrēja pārstāvji no 59 pasaules valstīm. Īpaši Rīgas maratonu ir iecienījuši somi, igauņi, lietuvieši, vācieši, briti, itāļi un franči. Pakāpeniski paplašinām Rīgas maratona ģeogrāfiju, un Japāna ar savām spēcīgajām skriešanas tradīcijām ir loģisks nākamais solis.”

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs pašlaik atrodas komandējumā Japānā, lai prezentētu Rīgas tūrisma piedāvājumu, Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu un piedalītos ES – Japānas festivālu komitejas sēdē. ES – Japānas festivālu komiteja jau kopš 1993. gada sadarbojas ar Eiropas kultūras galvaspilsētām, un šīs komiteja ir izteikusi interesi 2014. gadā piedalīties vairāku kopīgu projektu īstenošanā un līdzfinansēšanā.