Rīgā atklās pirmo automātu norēķiniem par autostāvvietu ar karti

Šodien pie ēkas Raiņa bulvārī 29 tiks atklāts pirmais "Rīgas satiksmes" autostāvvietu apmaksas automāts, kurā varēs norēķināties ar maksājumu kartēm.

Kā aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme" Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis, pasākumā piedalīsies Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks (SC), "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, kā arī citi aicinātie viesi.

Bemhens iepriekš intervijā aģentūrai LETA norādīja, ka "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās stāvvietās šogad beidzot pakāpeniski tiks ieviesta iespēja norēķināties arī ar bankas kartēm.

Līdzšinējā kārtība paredz stāvvietas apmaksāt ar skaidras naudas monētām vai nosūtot īsziņu, tomēr abiem norēķinu veidiem ir savi trūkumi - monētu automāti bieži tiek bojāti, savukārt pakalpojuma apmaksa ar īsziņas starpniecību nav pieejama pilsētas viesiem, ja tie neizmanto vietējo mobilo sakaru operatoru pakalpojumus.

Tāpat šogad iecerēts ievērojami samazināt iespējas norēķinos par autostāvvietām darboties ar skaidru naudu. "Mēs pāriesim uz bezskaidras naudas norēķiniem stāvvietās, kas nozīmē, ka varēs norēķināties ar bankas karti vai e-talonu," skaidroja Bemhens.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.