Zem Akmens tilta centra pusē atkal iestrēgusi kravas automašīna

Šopēcpusdien Rīgā, 11.novembra krastmalā, zem Akmens tilta atkal iestrēgusi kravas automašīna, tāpēc notikuma vietā ir ierobežota satiksme, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldē (RRP).

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo Rīgas domes Satiksmes departaments, šoreiz negadījumā ir iesaistīts automašīnu pārvadāšanas treilers.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VP RRP preses pārstāve Ance Rozīte, patlaban notikuma vietā satiksmi regulē policija. Vieglajiem auto un mikroautobusiem izbraukt caur tuneli zem Akmens tilta nav problēmu, bet platāki spēkrati tiek aicināti laicīgi meklēt apbraucamos ceļus.

Kā ziņots, kravas automašīna tunelī zem Akmens tilta iesprūda arī pirmdien. Līdzīgi incidenti šai vietā gadās diezgan bieži.

Rīgas domes Satiksmes departaments uzsver, ka pirms satiksmes tuneļa zem Akmens tilta ir izvietotas četras ceļa zīmes, kas savlaicīgi informē par gaidāmajiem augstuma ierobežojumiem.

Pirmā aizlieguma ceļa zīme, kas norāda par 3,1 metra augstuma ierobežojumu pēc 100 metriem ir uzstādīta 100 metrus pirms tuneļa, vēl viena aizlieguma zīme ar augstuma ierobežojumu uzstādīta virs brauktuves uz konsoles 50 metrus pirms tuneļa. Krustojumā uz sadalošās saliņas ir uzstādīts informatīvs plakāts, kas norāda tuneļa apbraukšanas shematisku ceļu transportlīdzekļiem, kuru augstuma gabarīti pārsniedz 3,1 metru, visbeidzot ceturtā aizlieguma ceļa zīme ir uzstādīta tieši virs tuneļa, kas ir papildināta ar brīdinošu vertikālo apzīmējumu.

Satiksmes departaments atgādina, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem transportlīdzekļu vadītājiem nepārtraukti ir jāseko līdzi izvietotajām ceļa zīmēm.