Izmantojot studentu izstrādātos projektus labiekārtos Rīgas iekšpagalmus

Šīs vasaras laikā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes studentiem labiekārtos trīs iekšpagalmus Zolitūdes, Pļavnieku un Purvciema apkaimēs, - par to šodien tiekoties vienojās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un RTU rektors Leonīds Ribickis.

Sarunas laikā N. Ušakovs pastāstīja, ka Rīgas dome sākusi apjomīgu iekškvartālu sakārtošanas programmu. „Pašvaldība labprāt vēlētos iesaistīt šajā darbā arhitektūras studentus, lai pagalmos taptu labiekārtota publiskā telpa ar bērnu rotaļu laukumiem un sportošanai atvēlētām vietām. Studentiem tiek dota pilnīgi brīva radošā izdoma, prioritāte – bērni, sports un pievilcīgs vizuālais risinājums,” uzsvēra N.Ušakovs.

Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns Uģis Bratuškins apsolīja, ka pirmās studentu izstrādātās labiekārtošanas projektu skices varētu tiks iesniegtas maijā, pēc tam tās varētu nodot iedzīvotāju apspriešanai. Labākajiem studentu darbiem tiks piešķirtas Rīgas domes naudas balvas.

Kā ziņots, Rīgas dome 2013. gadā turpinās apjomīgu iekšpagalmu remontdarbu programmu, kam kopumā piešķirti apmēram četri miljoni latu. Šogad tiks turpināti iekškvartālu remonti Pļavnieku un Purvciema apkaimēs, kā arī sākta pagalmu sakārtošana vairākās Pārdaugavas apkaimēs – Zolitūdē un Imantā.