Gandrīz divas trešdaļas rīdzinieku uzskata, ka Rīgas dome strādā labāk nekā valdība

Jaunākajā tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" aptaujā gandrīz 62 procenti aptaujāto rīdzinieku pārliecināti, ka Rīgas dome strādā labāk par valdību.

Atbildot uz jautājumu: "Ja Jums būtu jāsalīdzina Rīgas domes un Latvijas valdības darbs, kura no šīm institūcijām, pēc Jūsu domām, strādā labāk?" 61,6% rīdzinieku uzskata, ka labāk strādā Rīgas dome, savukārt 8,9% par veiksmīgāku atzīst valdības darbu. 15,2 respondentu uzskata, ka Rīgas dome un valdība strādā vienlīdz labi, bet 9,8% atzīst, ka abas institūcijas darbojas vienlīdz slikti. 4,5% rīdzinieku nezin vai nav atbildes.

Latviešu vidū 45,9% uzskata, ka Rīgas dome strādā labāk, bet 14,1% par veiksmīgāku atzīst valdības darbu. 20,7% latviešu pārliecināti, ka abas institūcijas strādā vienādi labi, bet 12,6% - ka vienādi slikti, savukārt 6,7% nezin vai nav atbildes. Cittautiešu vidū Rīgas domes darbu par labāku uzskata 85,4% aptaujāto, bet valdībai priekšroku dod 1,1%. 6,7% cittautiešu domā, ka abas institūcijas strādā vienlīdz labi, bet 5,6% - ka vienlīdz slikti, savukārt 1,1% nezin vai nav atbildes.

Svarīgākais