Bolderājas iedzīvotājiem būs pieejams jauns ģimenes ārsta doktorāts

Bolderājas poliklīnikā tiks atvērts jauns veselības primārās aprūpes centrs – šādu lēmumu, atbalstot telpu piešķiršanu doktorāta izveidei, šodien pieņēma Sociālo jautājumu komiteja.

Bolderājā pēdējo gadu laikā ir ievērojami pieaudzis jaunbūvju skaits, jau ir uzbūvētas un tiek būvētas arī pašvaldības daudzdzīvokļu daudzstāvu dzīvojamās mājas, vairākas tiks nodotas ekspluatācijā šī gada rudenī Gaigalas un Mežrozīšu ielā. Līdz ar to pieaugs iedzīvotāju un potenciālo pacientu skaits, kam Bolderājas mikrorajonā būs nepieciešami veselības aprūpes pakalpojumi, tai skaitā ģimenes ārsta pakalpojumi. Lai nodrošinātu to pieejamību, Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu izīrēšanas komisija tiek aicināta pieņemt lēmumu par telpu rezervēšanu pašvaldības būvētās ēkas pirmajā stāvā ar sekojošu iznomāšanas tiesību piešķiršanu pašvaldības SIA „Bolderājas poliklīnika” primārās veselības aprūpes ārsta prakses vietu iekārtošanai.

Latvijā

Jaunākie dati par Latvijā veiktajiem noziegumiem liecina, ka strauji pieaug sīko zādzību skaits: 2021.gadā tādu bija 6519, bet 2023.gadā - jau 9422. "Interesanti, ka vienlaikus samazinās zādzības lielos apjomos un/vai grupās: 2021.gadā to bija 4499, bet 2023.gadā - 4046. Tiesa, izmaiņas nav tik straujas, 11% - ja runā precīzi," skaidro apsardzes uzņēmuma "Apsardzes Alianse" valdes loceklis Romāns Vorslavs.

Svarīgākais