Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Maskavā no 15. – 22. aprīlim norisināsies plašs Latvijas pārtikas produktu un preču gadatirgus

© Publicitātes foto

Maskavā no 15.līdz 22.aprīlim norisināsies plaša mēroga izstāde – gadatirgus, kur Krievijas galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja iegādāties Latvijā ražotus pārtikas produktus un preces – par to šodien tiekoties vienojās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins.

Atvērtā tipa gadatirgum tiks nodrošināta vieta pilsētas centrā, Revolūcijas laukumā, un Maskavas mērija atbalstīs šo pasākumu, ņemot vērā pozitīvo pieredzi, kas gūta, dažādos tirdzniecības tīklos atverot Latvijas pārtikas produktu tirdzniecības vietas „Rižskij dvorik”. Ja arī gadatirgus piedāvājums maskaviešiem patiks, turpmāk tādi gadatirgi varētu tikt organizēti regulāri, reizi ceturksnī, norāda N.Ušakovs.

„Rīgas dome palīdzēs un atbalstīs visus uzņēmējus - kā no Rīgas, tā visas Latvijas, - kuriem ir interese un iespējas piedāvāt savus ražojumus Krievijas tirgū, - uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs.

Tikšanās gaitā tika pārrunāti arī citi jautājumi. Rīgas mērs informēja, ka, pateicoties mērķtiecīgai pilsētas reklāmai, Baltijas jūras reģiona valstīs Rīga jau kļuvusi par populārāko galamērķi tūristiem no Krievijas - kopš 2009.gada tūristu skaits trīskāršojies, 2012.gada 11 mēnešos sasniedzot 305 000 ceļotāju, kas ir vairāk, nekā Tallinā, kuru gada laikā apmeklējuši 302 000 tūristu no Krievijas, un Helsinkos, kur viesojušies 290 000 Krievijas tūristu.

Latvijas un Krievijas galvaspilsētas vadītāji dalījās pieredzē arī pilsētas saimniecības problēmās, piemēram, par to, kā tiek organizēta sniega tīrīšana u.c. jautājumos.