Rīgas centrā notiks karnevāls

Nākamnedēļ, 16.februārī, pirmo reizi visas dienas garumā Bastejkalnā notiks karnevāls jeb Rīgas ziemošanās, uz kuru interesentus aicina Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotājs "Rīga 2014".

 Bastejkalnā aicināti pulcēties dažāda vecuma rīdzinieki un pilsētas viesi, lai piedalītos jautrās ziemas atrakcijās, sacensībās un dažādās izklaidēs, bet pasākuma noslēgumā paredzēta ziemas balle.

Visi pasākuma viesi, aicināti ierasties dažādu Rīgas simbolu maskās vai masku tērpos, kļūstot, piemēram, par Lielo Kristapu, kanāla pīli, Melno kaķi, Doma baznīcas peli vai citu sev tīkamu simbolu. Maskas īpašās meistardarbnīcās varēs izgatavot arī uz vietas Bastejkalnā, savukārt atraktīvāko masku īpašnieki saņems pārsteiguma balvas.

Gatavoties Rīgas ziemošanās notikumam visi aicināti, sākot ar šodienu, iesūtīt savu versiju par to, kas ir galvenais Rīgas simbols, vai nobalsot par jau izvirzītajiem variantiem mājaslapā "www.riga2014.org" vai "Lattelecom" un "Rīga 2014" sociālajos medijos.

Balsojumā tiks izraudzīti populārākie tradicionālie Rīgas ziemas simboli, kā arī gaidīti jaunu, aktuālu pilsētas simbolu un leģendu piedāvājumi. Populārākie Rīgas simboli kļūs par atraktīviem Bastejkalna norišu viesiem.

Rīgas ziemošanās ir jauns notikums Rīgas kultūras kartē, kam ir visas iespējas kļūt par ikgadēju norisi. Plānots, ka īpaši krāšņs šis ziemas notikums būs jau nākamgad - 2014.gadā, Rīgai esot Eiropas kultūras galvaspilsētai.