Strauji pasliktinās Rīgas ielu un satiksmes pārvadu seguma stāvoklis, veidojot bedres

Līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos, tiek prognozēta strauja bedru veidošanās ielās ar novecojušu asfaltbetona segumu un augstu satiksmes intensitāti, brīdina Rīgas domes Satiksmes departaments.

Satiksmes departamenta speciālisti aicina transportlīdzekļu vadītājus būt īpaši uzmanīgiem vairākos ielu posmos. Kurzemes rajonā bedres visstraujāk veidojas Daugavgrīvas ielā starp dzelzceļa pārbrauktuvēm pie Podraga ielas, Jūrmalas gatves posmā no Kurzemes prospekta līdz Zolitūdes ielai, Kleistu ielas posmā no Kurzemes prospekta līdz Buļļu ielai, Slokas ielas posmā no Valdemāra ielas līdz Kandavas ielai, kā arī Kuldīgas ielas posmā no Slokas ielas līdz Vīlipa ielai.

Ziemeļu rajonā strauja bedru veidošanās gaidāma Pulkveža Brieža ielas posmā starp Hanzas ielu un Pētersalas ielu, Emmas ielas posmā starp Gāles un Augusta Dombrovska ielu, Viestura prospektā, Mīlgrāvja ielā un satiksmes lokos.

Vidzemes priekšpilsētā asfalta seguma strauja bojāšanās gaidāma Braslas ielā, Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes ielas līdz Ulbrokas ielai, Senču ielā, Zirņu ielas posmā no Miera ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Skanstes ielas posmā no Jāņa Daliņa ielas līdz Zirņu ielai.

Latgales priekšpilsētā bedres strauji veidojas Krasta ielas virzienā no pilsētas centra, Gogoļa ielas posmā no 13.janvāra ielas līdz Dzirnavu ielai, Ludzas ielā no Mazā Kalna ielas līdz Līksnas ielai, Firsa Sodovņikova ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Ludzas ielai un visā Avotu ielas garumā.

Zemgales priekšpilsētā ielu seguma stāvokļa pasliktināšanās iespējama Ozolciema ielā, Rostokas ielā, Zasulauka ielā, Kantora ielā, Upesgrīvas ielā.

Bedres pastiprināti veidojas arī uz satiksmes pārvadiem un tiltiem, it īpaši uz Saltu tilta kompleksa virs Bieķengrāvja un pirmajā joslā abos virzienos uz tiltiem virs Daugavas. Pasliktinās arī Kārļa Ulmaņa gatves satiksmes pārvada, Augusta Deglava satiksmes pārvada, Zemitānu satiksmes pārvada, Vanšu tilta uzbrauktuves un nobrauktuves pilsētas pusē, Akmens tilta un Mūkusalas rotācijas apļa.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola aģentūru LETA informēja, ka ziemas periodā tiek veikti tikai satiksmes drošībai bīstamo avārijas bedru remontdarbi. Lai uzsāktu visaptverošu bedrīšu likvidēšanu pilsētas ielās, diennakts gaisa temperatūrai pastāvīgi jābūt vismaz 7 grādus virs nulles, kas Latvijas laika apstākļos parasti notiek tikai marta, aprīļa mēnešos.

Lai operatīvi novērstu avārijas situācijas uz ceļa, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus informēt Satiksmes vadības centru pa bezmaksas tālruni 80003600 par vietām, kur radušās bedres, norādot konkrētu vietu un adresi.

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais