Pusotra gada laikā Rīgas Latgales priekšpilsētā slēgtas 20 alkohola nakts tirgotavas

© F64 Photo Agency

Pusotra gada laikā, kopš Rīgas Pašvaldības policija (RPP) ir uzsākusi pastiprinātu cīņu ar alkohola dzērienu aprites likuma pārkāpējiem, Latgales priekšpilsētā panākta licences anulēšana 20 veikaliem, kuri tirgoja alkoholu pēc plkst.22, liecina policijas apkopotā informācija.

Latgales priekšpilsēta aptver lielu teritoriju, tajā atrodas Centrāltirgus un Latgalītes tirgus, autoosta un tā sauktie guļamrajoni, vēsturiskā Maskavas forštate un Grīziņkalns.

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) uzskata, ka pašvaldības policija ciešā sadarbībā ar Valsts policiju un izpilddirekciju ir panākusi būtisku drošības un sabiedriskās kārtības uzlabošanos - mazinājies agresīvo dzērāju skaits, uzlabojusies auto novietošanas kultūra, retāk sastopami narkomāni un prostitūtas.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, diennakts gaišajā laikā Latgales priekšpilsētas ielās patrulē gan kājinieku patruļas, gan divas autoekipāžas, kuru skaits vakaros un naktī tiek palielināts līdz četrām patruļām.

Kopš gada sākuma RPP priekšpilsētā ir apkalpojusi 1024 iedzīvotāju izsaukumus, nogādājusi dzīvesvietā vai patversmē 276 personas, aizturējusi 86. Valsts policijā nogādāti 67 likumpārkāpēji - automašīnu spoguļu zagļi, metāla zagļi, laupītāji, dzīvokļu apzadzēji, huligāni, savukārt 24 personas aizturētas kā meklēšanā esošas.

Policija noformējusi 227 administratīvā pārkāpuma protokolus un 63 administratīvā pārkāpuma paziņojumus.

Svarīgākais