Šodien uz Pikošanās čempionātu Mežaparkā varēs bez maksas aizbraukt ar jauno tramvaju

Uz trešo Latvijas Pikošanās čempionātu, kas šodien notiks Mežaparka atrakciju un atpūtas kompleksā "Rīgas Sniega parks", varēs aizbraukt ar Rīgas jaunāko un garāko tramvaju, brauciens tajā būs bez maksas.

"Aktīvs dzīvesveids palīdz cilvēkiem saglabāt veselību, vairo enerģiju, tāpēc Rīgas dome atbalsta šāda veida pasākumus. Prieks, ka Mežaparks ir kļuvis par vietu, kur cilvēki var atpūsties un lietderīgi pavadīt laiku gan vasarā, gan ziemā," saka Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Trešo Latvijas Pikošanās čempionātu rīko "Actimel". Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja piedalīties dažādās ziemas sporta aktivitātēs, kā arī kopā ar Lauri Reiniku iemācīties ziemas neoficiālo himnu "Piko, piko vēl" un tās īpašos deju soļus. "Actimel" Pikošanās čempionāts notiks, sagaidot Pasaules Sniega dienu, kas ir 20.janvārī.

Sestdien pirmais tramvaja reiss uz Pikošanās čempionātu izbrauks no pieturvietas "Stacijas laukums" plkst.10.30, dienas gaitā būs vēl daži reisi.

Pēc pasākuma pēdējais tramvaja reiss no pieturvietas "Mežaparks" (pie Zoodārza) izbrauks plkst.16.00. Garais tramvajs kursēs kā ekspresis, t.i., tas neapstāsies pieturvietās, bet tikai galapunktos. Jaunais zemās grīdas tramvajs "Škoda 15T1" ir 41 metru garš, tam ir četras sekcijas un maksimālais pasažieru vietu skaits ir 432 cilvēkiem.

Pikošanās čempionāta organizatori norāda, ka piedalīšanās visās aktivitātes būs bez maksas. Disciplīnās varēs startēt individuāli vai grupās - tās veidotas dažāda vecuma un interešu cilvēkiem. Tā kā sinoptiķu prognozes liecina, ka vidējā temperatūra sestdien varētu būt mīnus 13 grādi, organizatori aicina cilvēkus ģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Pasākumā vietā būs arī nodrošināta iespēja baudīt siltu tēju.

Čempionāta atklāšana plānota plkst.12.00, bet reģistrācija uz vietas 19.janvārī, sākot no plkst.11.00. Dalībnieki laipni aicināti reģistrēties arī iepriekš interneta vietnē: "Actimel" oficiālajā lapā portālā Draugiem.lv (draugiem.lv/actimel).

Trešo Latvijas Pikošanās čempionātu atbalsta arī Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Meži" apsaimniekotais kultūras un atpūtas parks "Mežaparks".

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais