Rīgā šodien ugunsgrēkos gājuši bojā četri cilvēki

Rīgā šodien ugunsgrēkos gājuši bojā četri cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Ap plkst.6 dienests saņēma informāciju, ka Ģimnastikas ielā kādā mājā izcēlies ugunsgrēks. Kad ieradušies ugunsdzēsēji, liesmas jau bija pārņēmušas divstāvu koka ēku.

Kaut gan māja ir neapsaimniekota, tomēr, kā teica apkārtējie, tajā nereti uzturas bezpajumtnieki un pirmajā stāvā ugunsdzēsēji atrada divus bojāgājušos.

Ņemot vērā, ka starpstāvu pārsegums bija iebrucis, ugunsdzēsēji pārraka visus gruvešus, lai pārliecinātos, vai ugunsgrēkā nav vēl kāds bojā gājušais.

Diemžēl šāda veida ugunsgrēki pilsētās notiek samērā bieži. Neapsaimniekotās ēkās nereti mitinās bezpajumtnieki, kuri smēķējot vai sildoties izraisa ugunsgrēku.

Savukārt plks.11.39 VUGD saņēma informāciju, ka ugunsgrēks izcēlies Ģertrūdes ielā. Ēkas sestajā stāvā dega dzīvoklis.

Ņemot vērā lielo sadūmojumu no tuvākajiem dzīvokļiem evakuēti cilvēki, bet degušajā dzīvoklī gāja bojā divi cilvēki.

Šobrīd vēl notiek ugunsgrēka likvidācijas darbi un ugunsgrēka iemeslus skaidros Valsts policija.

Latvijā

Latvijā katru gadu rudenī – 1. oktobrī - tiek pārskatīts pensiju apmērs, veicot pensiju indeksāciju. To nosaka likums “Par valsts pensijām”. Pensiju indeksācijas mērķis ir nodrošināt piešķirto pensiju aizsardzību pret pirktspējas krišanos un panākt to vērtības nezaudēšanu, ziņo Labklājības ministrija.

Svarīgākais