Biedrība "Avantis" aicina sabiedrību atbalstīt Grīziņkalna skeitparka pastāvēšanu

Lai glābtu jauniešiem tik nozīmīgo Grīziņkalna skeitparku un cīnītos par tā turpmāko pastāvēšanu, jauniešu organizācija Avantis un biedrība Streetbasket šodien, 20.novembrī sāk ziedojumu akciju un aicina ziedot 1 latu pa tālruni 90006684 skeitparka drošībai.

Akcijas organizatori norāda, ka šobrīd Grīziņkalna skeitparka turpmākā darbība ir apdraudēta, tāpēc nepieciešams sabiedrības atbalsts cīņā par jauniešu tik iecienītās un bieži apmeklētās atpūtas un brīvā laika pavadīšanas vietas nosargāšanu no vandālisma, jo trūkst līdzekļu apsardzes nodrošināšanai un nožogojumam.

Tiks vākti arī paraksti atbalsta vēstulēm, lai Rīgas Domei pieprasītu līdzekļus jaunam žogam un asfalta segumam.

Skeitparka darbību un pieejamību jauniešiem līdz šim nodrošināja divas sabiedriskās organizācijas - Avantis un Streetbasket. Pateicoties šo organizāciju iniciatīvai, skeitparks tika uzturēts labā stāvoklī, tajā regulāri tika organizētas uzkopšanas talkas, meklēti līdzekļi uzturēšanai un diennakts apsardzes nodrošināšanai.

Ņemot vērā saspringto ekonomisko situāciju valstī, organizācijas vairs nespēj tik aktīvi atbalstīt skeitparku. Tomēr organizācijas apzinās, ka jauniešiem ir nepieciešama vieta, kurā sekmēt savas spējas, trenēties, uzturēt veselīgu dzīvesveidu un tiekties sasniegt lielus mērķus sportā.

Atgādinām, ka ārpusskolas izglītības un sporta popularizēšanas veicināšanai 2003.gadā ar jauniešu organizācijas Avantis iniciatīvu tika izveidots Grīziņkalna skeitparks, kura vietā kādreiz atradās izdemolēts karuseļu parks.

Svarīgākais