Rīdzinieki "Mežaparkā" vēlas vairāk atrakciju, sportošanas iespēju, labiekārtotu pludmali

© f64

Rīdzinieki kultūras un atpūtas parkā Mežaparks vēlas vairāk atrakciju, sportošanas iespēju, labiekārtotāku pludmali un vairāk autostāvvietu, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veiktais pētījums.

Aptaujājot iedzīvotājus, noskaidrots, ka puse rīdzinieku pēdējā gada laikā ir apmeklējusi Mežaparku. 27% Rīgas iedzīvotāju to apmeklējuši vairākas reizes, bet 23% pēdējā gada laikā to apmeklējuši vienu reizi.

47% respondentu norādīja, ka Mežaparkā pēdējā gada laikā nav bijuši, bet ir apmeklējuši to agrāk. Savukārt 3% atzīmēja, ka nekad nav bijuši Kultūras un atpūtas parkā Mežaparks.

Lielākā daļa, 83% no tiem iedzīvotājiem, kuri bija apmeklējuši Mežaparku to bija darījuši vasarā. Pavasarī parku apmeklējuši 35%, rudenī - 26%, bet ziemā - 15%.

Lai Mežaparku padarītu pievilcīgāku un piesaistītu vairāk apmeklētāju, iedzīvotāji norāda, ka nepieciešams radīt vairāk sportisku aktivitāšu iespēju (39% respondentu), jārada vairāk atrakciju (35%), jāpilnveido pludmale pie Ķīšezera (33%). Aptuveni ceturtā daļa aptaujāto rīdzinieku uzskata, ka Mežaparkā nepieciešams vairāk kafejnīcu, labiekārtotu piknika vietu u.c.

Lūgti paust savu attieksmi par autostāvvietu ierīkošanu Mežaparka apkārtnē, aptuveni puse respondentu pauda, ka autostāvvietu skaits būtu jāpalielina. Pretēju viedokli, ka autostāvvietu skaits nebūtu jāpalielina, izteica 21% aptaujāto. Konkrēta viedokļa šajā jautājumā nebija 28% respondentu.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko norāda, ka aptaujā uzklausītās rīdzinieku vēlmes pilnā mērā atspoguļos Mežaparka detālplāns, kas pašlaik tiek izstrādāts galīgajā redakcijā. Viņš ir iepriecināts par to, ka detālplāna projektā paredzētais sakrīt ar iedzīvotāju vēlmēm par parkā nepieciešamajām pārmaiņām.

Pētījums veikts no 9. līdz 26.novembrim un tajā aptaujāti 807 rīdzinieki vecumā no 18 līdz 74 gadu vecumam. Tā mērķis ir noskaidrot iedzīvotāju viedokli, kas būtu jādara, lai kultūras un atpūtas parku padarītu pievilcīgāku apmeklētājiem.

Mežaparks ir lielākais pilsētas nozīmes kultūras un atpūtas parks . Tas ir 423 hektārus liels un tam ir valsts aizsargājama arhitektūras pieminekļa statuss.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais