Trīsgadīgs puika saindējas ar lielu daudzumu vitamīnu un tablešu

Vakar Vidzemē trīs gadus vecs puika apēdis pieaugušo uz galda atstātos dažāda veida vitamīnus un tabletes, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vecāki laicīgi pamanījuši notikušo, līdz ar to bērns steigšus nogādāts slimnīcā, kur tika veikta kuņģa skalošana.

Tāpat pie medikamentiem ticis klāt divgadīgs bērns Zemgalē, un arī viņš laicīgi nogādāts slimnīcā uz kuņģa skalošanu un tālāku novērošanu.

Minētās saindēšanās nav bijušas vienīgās aizvadītajā diennaktī. Trīsgadīga meitene Zemgalē iedzērusi uz galda atstāto nagu lakas šķīdinātāju, pēc kā ar barības vada apdegumu nogādāta slimnīcā.

Savukārt kāda māte Zemgalē vēlējusies sasildīt savu vienu gadu veco bērnu ar kāju peldi, taču nav kārtīgi pārbaudījusi ūdens temperatūru, līdz ar to bērns ar termiskiem pēdu apdegumiem nogādāts slimnīcā.

NMPD atgādina, ja konstatēts, ka cilvēks apēdis vai iedzēris kādu ķīmisku vielu, nekavējoties jāizsauc ātrā palīdzība, zvanot 113. Kamēr palīdzība ierodas, cietušajam var palīdzēt, iedodot izskalot muti ar ūdeni, var iedzert vēsu ūdeni, bet ne vairāk kā 200 mililitrus. Nekādā gadījumā nedrīkst izsaukt vemšanu. Cietušajam nedrīkst ļaut atdzist, viņš ir jāpasargā no apkārtējās vides iedarbības, viņš ir jāaprūpē un jānomierina.

Latvijā

Centrālo vēlēšanu komisiju pēdējos pāris gados piemeklējuši vairāki satricinājumi. Pret iepriekšējo vadību notiek izmeklēšana, tāpat pārtraukta sadarbība ar uzņēmumu, kas nodrošināja vēlēšanu datorsistēmas daudzu gadu garumā. Tagad CVK piedāvā jaunu vēlēšanu biļetenu dizainu un atzīst, ka līdzšinējais radījis krāpšanās riskus, vēsta raidījums “Nekā personīga”.