Rīgas ielās visa specializētā tehnika strādā nepārtrauktā režīmā

© f64

Rīgā bez pārtraukuma nodrošināta sniega tīrīšana un brauktuvju kaisīšana ar pretslīdes materiāliem maģistrālajās ielās, sabiedriskā transporta maršrutu ielās, kā arī uz pilsētas tiltiem un satiksmes pārvadiem.

Šorīt satiksme Rīgas ielās nedaudz palēnināta, sabiedriskais transports kursē bez ievērojamiem kavējumiem: autobusi un trolejbusi kavējas līdz desmit minūtēm, tramvaji kursē atbilstoši noteiktajam grafikam.

Transportlīdzekļu vadītājiem ir jārēķinās ceļā pavadīt vairāk laika, jo autovadītāji ievēro lielāku braukšanas distanci un tāpēc satiksme palēnināta. Arī šodien aicinām iedzīvotājus izmantot sabiedrisko transportu, kas autovadītājiem pieejams bez maksas, uzrādot transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.

Ielu un tiltu uzturēšanas darbi Rīgā tiek nodrošināti nepārtrauktā režīmā, prioritāri nodrošinot tiltu, satiksmes pārvadu, maģistrālo ielu un sabiedriskā transporta maršrutu ielu sakopšanu.

Savukārt tiem, kas ceļā devušies ar personīgo transportu, jābūt piesardzīgiem, jo brāzmaina vēja ietekmē uz ielām vietām var veidoties sniega sanesumi un apledojums. Šādos laika apstākļos apstākļos jārēķinās, ka ceļā nāksies pavadīt ilgāku laiku. Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi paredzami rajona nozīmes ielās.

Aktuālākā informācija par situāciju Rīgas ielās pieejama sociālā tīklā Twitter kontā @rdsvc - https://twitter.com/rdsvc un īpaši izveidotajā mājas lapā sniegs.riga.lv.

Latvijā

Aizvadītajā nedēļā Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā no pilsētas parkiem ir pamanīta aptuveni trīs gadus veca meitene, kura pa teritoriju pārvietojās viena pati. Zināms, ka meitenīte patstāvīgi atstāja kādas pirmsskolas izglītības iestādes teritoriju. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas operatīvi reaģēja uz ienākošo informāciju un uzreiz devās uz notikuma vietu. Bērnu sveiku un veselu nogādāja  Daugavpils bāriņtiesā, kur ieradās arī bērna māte.

Svarīgākais