Rīgas ielas un tiltus turpina attīrīt no sniega

© f64

Rīgas domes Satiksmes departaments ziņo, ka maģistrālajās ielās, uz tiltiem un satiksmes pārvadiem Rīgā bez pārtraukuma tiek nodrošināta sniega tīrīšana un brauktuvju kaisīšana ar pretslīdes materiāliem.

Tīrīšanas darbos iesaistīts maksimālais specializētās tehnikas vienību skaits.

Transportlīdzekļu vadītājiem ir jārēķinās, ka vietām kopējā satiksmes būs palēnināta, jo autovadītāji ievēro lielāku braukšanas distanci un samazina braukšanas ātrumu. Sabiedriskais transports kursē ar nelielu kavēšanos: autobusi un trolejbusi no 5 līdz 15 minūtēm, kavējumi pakāpeniski mazinās, savukārt tramvaji kursē atbilstoši noteiktajam grafikam.

Departaments norāda, ka intensīvas snigšanas laikā, atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām, Rīgā uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana prioritāri jānodrošina uz tiltiem, satiksmes pārvadiem un maģistrālajām ielām. Pārējo ielu tīrīšana tiks sākta pēc šo ielu sakopšanas.

Rīgas domes Satiksmes departaments šodien aicina iedzīvotājus izmantot bezmaksas sabiedrisko transportu, kas autovadītājiem pieejams uzrādot transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.

Savukārt tiem, kas ceļā devušies ar personīgo transportu, jārēķinās, ka snigšanas laikā un dažas stundas pēc tās braukšanas apstākļi pilsētā būs apgrūtināti, brauktuves klās sniega kārta, redzamība būs ierobežota un kopējā satiksmes plūsma būs lēna. Tāpēc snigšanas apstākļos jārēķinās, ka ceļā nāksies pavadīt ilgāku laiku. Īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi paredzami rajona nozīmes ielās.

Aktuālākā informācija par situāciju Rīgas ielās pieejama sociālā tīklā Twitter kontā @rdsvc - https://twitter.com/rdsvc un īpaši izveidotajā mājas lapā sniegs.riga.lv.

Latvijā

Aizvadītajā nedēļā Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā no pilsētas parkiem ir pamanīta aptuveni trīs gadus veca meitene, kura pa teritoriju pārvietojās viena pati. Zināms, ka meitenīte patstāvīgi atstāja kādas pirmsskolas izglītības iestādes teritoriju. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas operatīvi reaģēja uz ienākošo informāciju un uzreiz devās uz notikuma vietu. Bērnu sveiku un veselu nogādāja  Daugavpils bāriņtiesā, kur ieradās arī bērna māte.

Svarīgākais